Düşük ağrı eşiği nedir?

İçindekiler:

  1. Düşük ağrı eşiği nedir?
  2. Yansıyan ağrı ne demek?
  3. Ağrı eşiği ne anlama gelir?
  4. Yansıyan ağrı nerede olur?
  5. Psikojenik baş ağrısı nedir?
  6. Ağrı davranışı nedir?

Düşük ağrı eşiği nedir?

Ağrı eşiği için kişinin herhangi bir nedenle oluşan ağrıyı veya acıyı hissettiği ilk an diyebiliriz. Mesela ağrı eşiği düşük olan biri küçücük bir dokunuş veya baskı ile bile ağrı hissedebilir, bu durum 'ağrı eşiğinin' düşük olduğunun göstergesidir.

Yansıyan ağrı ne demek?

Visceral organlardan kaynaklanan ağrı çoğu zaman ağrının kaynağınıoluşturan bölgeden çok daha uzak alanlarda algılanır. Genel olarak bir içorganda başlayan ağrının vücut yüzeyinde başka bir alana yansımasına yansıyanağrı adı verilir.

Ağrı eşiği ne anlama gelir?

Ağrı eşiği, kronik veya geçici rahatsızlıktan dolayı oluşan ağrının zaman içerisinde hasta tarafından daha az algılanması veya ağrı duygusunun geçici bir süre algılanmamasıdır. Bir başka şekilde aynı derece rahatsızlığı olan hastalarda ağrı duygusunun farklı şiddetlerde algılanması olarak da tanımlandırılır.

Yansıyan ağrı nerede olur?

Genel olarak bir içorganda başlayan ağrının vücut yüzeyinde başka bir alana yansımasına yansıyanağrı adı verilir. Mekanizma; Visseral afferent liflerin sonlandığı çeşitlimedulla spinalis segmentlerinde, derinin çeşitli bölümlerinden kaynaklanansomatik duyularda sonlanırlar.

Psikojenik baş ağrısı nedir?

Psikojenik ağrı, psikolojik etkenlerden kaynaklanan bir ağrı bozukluğudur. Bir takım ruhsal ve duygusal problemler artmış ve uzamış ağrıya sebep olabilir. Psikalji de denilir. Bu bozukluğu yaşayan bir kişide, bulgu ve belirtilerle ilişkisiz derecede ağrı mevcut olabilir.

Ağrı davranışı nedir?

Ağrı, mevcut veya potansiyel doku harabiyetine bağlı, nahoş, duyusal ve emosyonel bir yaşantıdır. Ağrı davranışı ise ağrı, distres ve ıstrabın davranışsal görünümüdür. Ağrı davranışı gösteren kişilerin düşünce, his ve eylemleri ağrı durumları ile ilişkilidir.