Integral tanımı nedir?

İçindekiler:

  1. Integral tanımı nedir?
  2. Calculus 1 Zor mu?
  3. Türevi ilk kim buldu?
  4. Analizin temel teoremini kim buldu?
  5. Sayısal analizin temel teoremi nedir?
  6. Limit i kim buldu?
  7. Fundamental teoremi nedir?

Integral tanımı nedir?

İntegral veya tümlev, bir fonksiyon eğrisinin altında kalan alan. Fonksiyonun, türevinin tersi olan bir fonksiyon elde edilmesini sağlar.

Calculus 1 Zor mu?

Calculus zor değil. Devamsızlık yapmazsan kolaylıkla geçersin. Derslere girmezsen geçemezsin.

Türevi ilk kim buldu?

En büyük matematikçi ve bilim adamlarından biri olduğu düşünülür. Bilim devrimine ve heliyosentirizm'in gelişmesinde katkıları olmuştur. Türev ve integralin mucididir.

Analizin temel teoremini kim buldu?

Newton'dan bağımsız olarak Alman matematikçi Leibniz de (1646,1716) analizi keşfetmişti. Matematiği ciddi bir hobi edinmiş bir avukat, diplomat ve filozof olan Leibniz, kendi çalışmalarını 1673-1676 yılları arasında oluşturmuştu.

Sayısal analizin temel teoremi nedir?

1. teorem der ki: ... f'nin [a, b] aralığında türevi varsa ve f'nin türevinin riemann integrali varsa f'nin türevinin a ve b arasındaki integrali f(b)-f(a) ya eşittir.

Limit i kim buldu?

Limit kelime Latince Limes ya da Limites 'den gelmekte olup sınır, uç nokta anlamındadır. Öklid ve Arşimet tarafından eğrisel kenarlara sahip şekillerle ilgili olan teoremlerde kullanılmıştır. Limit kavramı, çok önceleri kullanılmasına rağmen sonra unutulmuş ve daha sonra Newton ile Leibniz'in eserlerinde görülmüştür.

Fundamental teoremi nedir?

Calculus'un Temel Teoremi (The Fundamental Theorem of Calculus) [a,b] aralığında sürekli bir fonksiyon y=f(x), f(a) ve f(b) arasındaki her değeri muhakkak alır. Bir diğer değişle, eğer yo, f(a) ve f(b) arasındaki bir değer ise [a,b] aralığındaki bir c için muhakkak y0=f(c) olmalıdır.