Bayragimizdaki hilal ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Bayragimizdaki hilal ne anlama gelir?
  2. Yeşil ay yıldızlı bayrak hangi ülke?
  3. Mavi beyaz ay yıldızlı bayrak hangi ülkenin?
  4. Hangi ülkenin bayrağında ay yıldız yok?
  5. Mavi beyaz bayrak kimin?
  6. 3 yıldızlı bayrak hangi ülkenin?
  7. Yeşil beyaz turuncu bayrak hangi ülkenin?

Bayragimizdaki hilal ne anlama gelir?

Türkiye Bayrağı'ndaki Hilal ve Yıldız'ın sembolik anlamı için pek çok teori ileri sürülmüştür: * Bir görüşe göre, Türk Bayrağı'ndaki hilal "İslamiyeti"; yıldız ise "Türklüğü" temsil eder. ... * Başka bir görüşe göre, Ay-Yıldız Orta Asya'dan gelen "Türklüğü", kırmızı zemin ise "vatanı" temsil etmektedir.

Yeşil ay yıldızlı bayrak hangi ülke?

Cezayir bayrağı, yarı yeşil ve yarı beyaz zeminin üzerinde kırmızı birer hilal ve yıldızdan oluşur. Beyaz renk barışı ve saflığı, yeşil İslam'ı, kırmızı özgürlüğü,. hilal ve yıldız ise inancı ve İslam'ı temsil eder.

Mavi beyaz ay yıldızlı bayrak hangi ülkenin?

Doğu Türkistan bayrağı (Uygurca: Kök Bayraq, Gök Bayrak; Ay-Yultuzluq Kök Bayraq, Ay yıldızlı Gök Bayrak), 12 Kasım 1933 tarihinde ilan edilen Doğu Türkistan İslâm Cumhuriyeti ve 1944 yılında kurulan Doğu Türkistan Cumhuriyeti Millî Meclislerinde oy birliği ile kabul edilen mavi zemin üzerine beyaz ay yıldızlı ...

Hangi ülkenin bayrağında ay yıldız yok?

Hangi ülkenin bayrağında ay ve yıldız figürleri yer almaz?” Özbekistan şıkkını seçen Eryılmaz, doğru cevap olan Kırgızistan olunca yarışmayı daha önce garantilediği 15 bin lira ile tamamladı.

Mavi beyaz bayrak kimin?

Yunanistan Bayrağı cumhuriyetin ilanından sonra da bir süre kullanılan krallık bayrağının yerini 1978 yılında günümüzde kullanılan, mavi-beyaz renklerinde, sol üst köşesindeki bir haç bulunan ve yatay çizgilerden oluşan bayrak almıştır.

3 yıldızlı bayrak hangi ülkenin?

Fransızlar ise bu bayrağın kendi bayraklarına benzemesini istedikleri için kırmızı-beyaz-mavi, üç renkli bayrağı Hollanda'nın resmi bayrağı olarak kabul ettiler.

Yeşil beyaz turuncu bayrak hangi ülkenin?

Hindistan Cumhuriyeti. Turuncu cesareti ve fedakarlığı, beyaz barış ve dürüstlüğü, yeşil kahramanlık ve sadakati temsil eder. Bayrağın ortasındaki yuvarlak simge ise Budizm inancındaki Çakra'dır.