Mavi sertifikalı ceviz fidanı nedir?

İçindekiler:

  1. Mavi sertifikalı ceviz fidanı nedir?
  2. Mavi sertifikalı fidan desteği ne kadar?
  3. Sertifikalı ceviz fidanı ne demek?
  4. Sertifikalı fidan üretim desteği ne kadar?
  5. Çetnır ceviz fidanı kaç para?
  6. Mavi Sertifikalı ne demek?
  7. En iyi ceviz nerenin?
  8. Soğuk iklim de hangi ceviz yetişir?

Mavi sertifikalı ceviz fidanı nedir?

Mavi Sertifikalı Ceviz Fidanı ceviz fidanı dikmek isteyen yetiştiriciler için dönümüne 400 TL devlet hibe teşvik desteği sağlayan ülkemizde belli firmaların üretim lisansına sahip olduğu sertifikalı ceviz fidanı türüdür.

Mavi sertifikalı fidan desteği ne kadar?

Standart sertifikalı fidan devlet desteği dönüme 100 TL iken mavi sertifikalı fidanda dönüm başına devlet desteği 280 TL'dir.

Sertifikalı ceviz fidanı ne demek?

Cevap:Mavi sertifikalı ceviz fidanı demek 3 no'lu damızlık ünitesini kurmuş olan firmaların bu damızlık ünitesinden almış olduğu kalemler ile üretilen fidan demektir.

Sertifikalı fidan üretim desteği ne kadar?

Sertifikalı tohum ve fidan kullanımı için verilecek destek 2021'de, bu yıla göre yüzde 92,5 artarak 201 milyon liradan 387 milyon liraya yükselecek. Söz konusu destek 2019'da 179 milyon lira olarak kaydedilmişti.

Çetnır ceviz fidanı kaç para?

TÜPLÜ CEVİZ FİDANLARI
TÜPLÜ CEVİZ FİDANLARI12 TL'den başlamaktadır. En az 50 adet sipariş kabul edilmektedir.
ChandlerYılın 12 Ayı Tüplü Ceviz Fidanı Alabilir ve dikebilirsiniz.
Fernor
Franquette
Fernette
5 satır daha•BE

Mavi Sertifikalı ne demek?

Kısacası Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı kuruluşlarca tescil edilmiş bir parselden gelen aşı kalemi, aşı gözü ve klon anaçlarla üretilmiş fidan gerçek 'Sertifikalı' fidandır ve Mavi Sertifikalı fidan olarak anılmaktadır.

En iyi ceviz nerenin?

Özellikle de genele bakıldığında en fazla ceviz Kahramanmaraş ilinde yetiştirilir. Kahramanmaraş ilinde yılda ortalama 25- 30 ton aralığında ceviz toplanmaktadır. Bunun yanı sıra ceviz en çok Güneydoğu Bölgesi'nde yetişir. Bu alanlarda yetiştirilen cevizin kalitesi de çok yüksek olur.

Soğuk iklim de hangi ceviz yetişir?

Adams 10,Chase D9,Spurgeon,Sibişel 39 ve Geisenheim ceviz çeşitleri kış soğuklarına dayanımları yönünden değerli ceviz çeşitleridir.35 ceviz çeşidi ve tipi sonbahar başı ile kış ayında soğuklara dayanım yönünden incelenmiştir.Sampion ve Hungarian A117 soğuklara dayanıklı çeşitler olarak saptanmıştır.Po Valley'de 1985 ...