Kaykay nedir nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Kaykay nedir nasıl kullanılır?
  2. Kaykay nerede kullanılır?
  3. Kaykay neden yapilir?
  4. Kaykay bir spor mudur?
  5. Kaykay boyutu nasıl olmalı?
  6. Kaykay hangi ağaçtan yapılır?
  7. Kaykay Slide ne demek?
  8. Kaykay hangi yılda yapılmıştır?

Kaykay nedir nasıl kullanılır?

Tahta parçalarına tekerlek takılarak başlatılan kaykay, bugün dünyanın dört bir yanından amatör ve profesyonel sporcuların tercih ettiği ekstrem sporlardan biridir. Akrobatik hareketlerin de yapılabildiği bu spor hem adrenalin vadeden hem de oldukça keyifli bir spordur.

Kaykay nerede kullanılır?

Dünyada Kay Kay (Skateboard) Yapılan Ülkeler
  • Amerika.
  • Fransa.
  • Türkiye.
  • İtalya.
  • Almanya.
  • İngiltere.

Kaykay neden yapilir?

Çoğu tahta 7 kat çapraz iliştirilmiş Kuzey Amerika maple ağacından yapılmıştır. Zaman zaman tahtanın yapımında fiberglas, bambu, karbon lifi gibi daha egzotik maddeler tahtayı daha sağlamlaştırmak, hafifletmek ve performansını artırmak amacıyla hammaddesine eklenir.

Kaykay bir spor mudur?

Kaykay, ekstrem bir spor dalı ve bu amaç için kullanılan spor aleti. Kaykay, 20. yüzyılın ortalarından sonra, ABD'nin Kaliforniya eyaletinin sahil kentlerinde, rüzgârsız günlerde sörf yapamayan gençler tarafından, tahta bloklara tekerlek takmak suretiyle icat edilmiştir.

Kaykay boyutu nasıl olmalı?

Genelde tahtalar 19 ila 20,5 cm genişliktedir. Bir tahtanın genişliği onu kullanacak olan kişinin kişisel tercihine bağlıdır. Çoğu kimse sokak tarzı kayış için 19 ila 20,5 cm, rampada kaymak için ise daha geniş tahtaları tercih eder. Kaykay tahtaları genelde 71 ila 84 cm uzunluktadır.

Kaykay hangi ağaçtan yapılır?

Çoğu tahta 7 kat çapraz iliştirilmiş Kanada akça ağacından yapılmıştır.

Kaykay Slide ne demek?

En sık rastlanan hareketlerin başında gelen slide hareketleri, kaykayın teker üzerinde değil de, tahta üzerinde kaymasını konu olmaktadır.

Kaykay hangi yılda yapılmıştır?

Kaykay, 1950lerin başında Amerika Birleşik Devletleri'nin California Eyaleti'nin sahil kentlerinde ve Hawaii adasında rüzgarsız günlerde sörf yapamayan sörfçülerin dalga olmadığında karada da sörf yapabilmek üzerine ürettikleri bir fikir ile ortaya çıkmıştır.