Amfizem nasıl bir hastalıktır?

İçindekiler:

  1. Amfizem nasıl bir hastalıktır?
  2. Amfizem ilerler mi?
  3. Anfizem ne demek?
  4. Amfizem hastalığı nedir?
  5. KOAH kaç yaşında ortaya çıkar?

Amfizem nasıl bir hastalıktır?

Bir çeşit akciğer hastalığı olan amfizem, solunum yetmezliğine neden olan bir hastalıktır. Genellikle yoğun sigara kullanımı kaynaklı olan bu hastalık aynı zamanda endüstriyel hava kirliliği ya da nadiren de olsa genetik faktörlere bağlı olarak gelişebilir.

Amfizem ilerler mi?

Amfizem başlangıçta sessiz ilerler ama ileri evrelerinde belirti verir. Bazı hastalar yıllarca herhangi bir belirti yaşamayabilirler.

Anfizem ne demek?

Amfizem, akciğerlerdeki hava keseciklerinin (alveol) gerilip genişlemesiyle tanımlanan bir hastalıktır. Bu genişleme hava, keseciklerini birbirinden ayıran ince duvarların yırtılmasına ve dolayısıyla akciğerlerde esneklik kaybına yol açar.

Amfizem hastalığı nedir?

Amfizem, akciğerlerdeki hava keseciklerinin (alveol) gerilip genişlemesi neticesinde bu hava keseciklerini birbirinden ayıran ince duvarların yırtılması ve buna bağlı olarak da akciğerlerin esnekliğini kaybetmesiyle oluşan ve solunum yetmezliğine yol açan yaygın bir kronik akciğer rahatsızlığıdır.

KOAH kaç yaşında ortaya çıkar?

KOAH, kronik obstrüktif (tıkayıcı) akciğer hastalığı”nın baş harflerinden oluşmaktadır. Kronik bronşit ve amfizem hastalığını tanımlamakta kullanılmaktadır. Kronik bronşit, en az iki yıl üst üste görülen ve bu iki yılın en az üç ayında öksürük ve balgamla seyreden ilerleyici bir rahatsızlıktır.