Kozalaklı yoğurt nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Kozalaklı yoğurt nasıl yapılır?
  2. Hangi Kozalakla yoğurt mayalanır?
  3. Çam kozalağı şurubu hangi mevsimde yapılır?
  4. Isırgan otu ile yoğurt nasıl mayalanır?

Kozalaklı yoğurt nasıl yapılır?

Yapılışı: 5 litrelik süt için 2-3 adet yeşil, henüz açmamış çam kozalağı ve bir yemek kaşığı yoğurdu maya olarak kullanın. 5 litre sütü kaynatın, serçe parmağınızı yakmayacak kadar ılındığında çam kozalakları ve bir kaşık yoğurdu tencereye koyun. Tencereyi bir örtü ile sarın ve 6 saat bekletin.

Hangi Kozalakla yoğurt mayalanır?

Yeşil çam kozalaklarını güzelce temizleyin ve mayalanmaya hazır sütün içine koyun. Ardından normalde sütünüzü nasıl mayalanmaya bırakıyorsanız o şekilde mayalanmaya bırakın. Tavsiye edilen, üzerinin ve çevresinin örtülerle güzelce kapatılması ve bu şekilde 10-12 saat bekletilmesi.

Çam kozalağı şurubu hangi mevsimde yapılır?

Astım, faranjit, bronşit, nezle, grip gibi hastalıların tedavileri için kullanılan yeşil çam kozalağından hem reçel hem de şurup yapılabilir. Yeşil çam kozalağından şurup ya da reçel yapmak isteyenlerin ise çam kozalaklarını olgunlaşmadan, daha yeşil iken Mayıs ayı gibi toplanmaları gerekmektedir.

Isırgan otu ile yoğurt nasıl mayalanır?

Yıkanmış doğal ısırgan otu yaprakları mayalanma sıcaklığındaki süt dolu kavanoza konulur. Kavanozun ağzı kapatılır, yoğurt yapar gibi sıcak bir ortamda 24 saat bekletilir. Sütün içinde fermantasyon gösteren bakterilerin açığa çıkması sonucunda yoğurt olur. 24 saat sonunda kavanoz açılır ve ısırgan otları çıkartılır.