Akademik kaynak nedir?

İçindekiler:

  1. Akademik kaynak nedir?
  2. Makale hangi siteden okunur?
  3. Akademik makale ne demek?
  4. Doğrudan kaynak nedir?
  5. Bilimsel araştırma kaynakları nedir?
  6. Akademik okuma nasıl yapılır?
  7. Kimler akademik makale yazabilir?
  8. Akademik makale türleri nelerdir?
  9. Doğru kaynağı nasıl giriş yapılır?
  10. Doğrudan Alıntı nedir?
  11. Akademik okuma ve yazma nedir?
  12. Akademi okumak ne demek?

Akademik kaynak nedir?

Bilimsel bir çalışmanın belli başlı kaynakları: Tezler, kitaplar, dergiler, mevzuat, resmi tutanaklar, kongre, sempozyum vebenzeri etkinliklerde sunulmuş bildiriler, raporlar, akademik yayın yapan internet siteleri, kavramların tanımlamasını yapacağınız durumlarda Türk Dil Kurumu Sözlüğü ve gazete haberleridir.

Makale hangi siteden okunur?

Bu ücretsiz makale siteleri şu şekildedir: ScienceDirect. Scopus. Academia.

Akademik makale ne demek?

Akademik makaleler, bilim insanlarının yaptıkları araştırmaların arka plan bilgisini, yöntemlerini, sonuçlarını, analiz ve yorumlarını paylaştıkları, alanında uzman diğer bilim insanlarının ve hakemli dergi editörlerinin denetiminden geçerek yayınlanan resmi belgelerdir.

Doğrudan kaynak nedir?

1) Doğrudan Alıntı: Bir yazarın ifadesini, hiçbir değişiklik yapmadan tırnak içinde vermektir. 2) Dolaylı Alıntı: Bir yazarın düşüncelerini özetleyerek, kendi cümlelerimizle, farklı bir şekilde ifade etmektir.

Bilimsel araştırma kaynakları nedir?

Birincil kaynaklar; orijinal araştırma çalışmaları ya da yazılarıdır. Bunlar bir kuramcı, araştırmacı tarafından yazılırlar. Bilimsel dergilerde yer alan deneye dayalı araştırmalar, bilimsel monograflar, araştırma raporları ve tezler böyledir. İkincil kaynaklar, birincil kaynakların bir sentezidir.

Akademik okuma nasıl yapılır?

Akademik okuma nasıl yapılır?
  1. Özeti gözden geçirin. Önce özeti gözden geçirmek, çalışmanın konusuna hızlıca bakmanıza olanak sağlayacaktır. ...
  2. Sonucu okuyun. ...
  3. 3. Tartışmayı okuyun. ...
  4. Yöntem bölümünü okuyun. ...
  5. Referansları (Kaynakça) inceleyin.

Kimler akademik makale yazabilir?

Okuma ve yazmayı bilen herkes makale yazabilir. Ama önemli olan kaliteli makale yazmaktır. Kaliteli makale; doğru bilgiyi içeren, okuyucunun aradığı cevabı içerisinde barındıran, okuyucuyu sıkmayacak kadar akıcı ve kelime tekrarı yapmayan, imla ve noktalama işaretleri yanlışı bulunmayan düzgün içeriklerdir.

Akademik makale türleri nelerdir?

Farklı bilimsel makale türleri bulunmaktadır. Olgu sunumu, özgün araştırma veya orjinal makale ya da araştırma makalesi, Clinical trials, derleme, meta-analiz derleme, editöre mektup şeklinde olabilir.

Doğru kaynağı nasıl giriş yapılır?

Üyelik İşlemleri. Nasıl üyelik oluşturabilirim? Doğru Kaynak web sitesine girerek sağ üst tarafta bulunan yuvarlağa tıklayıp, devamında "Üye Ol" butonuna tıkla. Gelen sayfaya istenilen bilgileri doldurarak üyeliğini oluşturabilirsin.

Doğrudan Alıntı nedir?

1) Doğrudan Alıntı: Bir yazarın ifadesini, hiçbir değişiklik yapmadan tırnak içinde vermektir. 2) Dolaylı Alıntı: Bir yazarın düşüncelerini özetleyerek, kendi cümlelerimizle, farklı bir şekilde ifade etmektir.

Akademik okuma ve yazma nedir?

Akademik Okuma, özellikle akademik ve eğitim amaçlı okuma olarak ifade edilebilir. Akademik okuma, kitaplar, sözlükler, ansiklopediler ve dergi makalelerinin yanı sıra çok sayıda çevrimiçi kaynağın belirli bir çerçevede okunmasıdır.

Akademi okumak ne demek?

Akademik okuma, bir akademisyen tarafından yazılmış belgenin yayına gönderilmeden önce anlam, gramer veya terminolojik açıdan kontrol edilmesi ve ardından uluslar arası yazım kuralları gereğince denetimden geçirilmesidir.