Yere dökülen bal nasıl temizlenir?

İçindekiler:

  1. Yere dökülen bal nasıl temizlenir?
  2. Sir tahrişi nasıl geçer?
  3. Petek bal nasıl temizlenir?
  4. Bali nasıl geçer?
  5. Ağda yaptıktan sonra ne yapmalı?

Yere dökülen bal nasıl temizlenir?

Bal lekesinin olduğu yeri soğuk suya tutun. Lekeli yeri likit deterjanla ovarak temizleyin. Deterjanı 5 dakika bal lekesinin üzerinde bekletin. Ardından lekeli yeri bol su ile durulayın ve makinede normal ayarında her zamanki deterjan ve yumuşatıcıyı kullanarak yıkayın.

Sir tahrişi nasıl geçer?

Ağdanın ardından kızarıklığı yok etmek için bölgeye soğuk kompres uygulayabilirsiniz....
  1. Bir kasenin içine bebek pudrasını koyun.
  2. Ardından gül suyu ve limonu ilave ederek krem kıvamı alana kadar karıştırın.
  3. Ağda yaptığınız bölgeye kalın bir tabaka halinde uygulayın ve 10-15 dakika sonra yıkayın.
BE

Petek bal nasıl temizlenir?

Bir bıçak yardımı ile bu sırları sıyırabilirsiniz. Daha sonra temiz ve yıpranmamış bir beyaz tülbent ile peteği sarmalısınız. Peteğinizi temiz ve toz almayacak yere asarak, altına da geniş bir tabak veya saklama kabı yerleştirin. Bir süre sonra balınız petekten ayrılacak ve süzülecektir.

Bali nasıl geçer?

Bali lekesini temizlemek için en sık kullanılan yöntem ısı yöntemidir. Isıyı ise ütüyle çok kolay bir biçimde lekenin olduğu yüzeye iletebilirsiniz. Öncelikle lekeye daha fazla yayılmaması için üzerine bir peçete ya da havlu yerleştiriyoruz.

Ağda yaptıktan sonra ne yapmalı?

Ilık suyla yapılacak kısa bir duşta, yatıştırıcı ve antiseptik etkili doğal yağlar ve içeriğinden emin olduğunuz nemlendirici ürünler ile cildinize ağda sonrası bakım yapabilirsiniz. Veet ağda bantları içerdiği Shea yağının antiseptik özelliği sayesinde işlem süresince tende oluşabilecek tahrişleri en aza indirir.