Hamın zıt anlamlısı ne?

İçindekiler:

  1. Hamın zıt anlamlısı ne?
  2. Eksiz zıt anlamlısı nedir?
  3. Old zıt anlamlısı nedir?
  4. Olgunlaşmış ın zıt anlamlısı nedir?
  5. Eksik kelimesinin eş ve zıt anlamlısı nedir?
  6. Eksik eş anlam nedir?
  7. Eksiğin anlamı nedir?

Hamın zıt anlamlısı ne?

Ham kelimesinin birden fazla zıt anlamı bulunur. Bunlar; idmanlı, yetişmiş ve olgundur.

Eksiz zıt anlamlısı nedir?

Eksik kelimesinin zıt anlamlısı fazla, tamam, yetkin, tam ve ziyade kelimeleridir. Eksik kelimenin Tdk'ya uygun doğru kullanımı eksik olmalıdır.

Old zıt anlamlısı nedir?

Eski kelimesinin zıt anlamı olan kelimeler; yeni ve cedit olarak belirtilmiştir. Eski kelimesi ile yeni kelimesi zıt anlamlıdır.

Olgunlaşmış ın zıt anlamlısı nedir?

Olgun kelimesinin zıt anlamları ise; çiğ, ham ve hoppa olmaktadır. Buradan da anlaşılacağı üzere yenmeye hazır olan meyvenin karşılığı olan zıt anlam ham olurken; görgülü kişi anlamının karşıt kelimesi ise hoppa olmaktadır.

Eksik kelimesinin eş ve zıt anlamlısı nedir?

Eksik, çok sayıda anlama sahip olduğu gibi aynı oranda zıt anlama da sahiptir. Bu bağlamda; fazla, bütün ve tam sözcükleri eksik ile karşıt anlama gelmektedir. Bu kavramların tümü en genel haliyle “eksiksiz” manasına gelmektedir.

Eksik eş anlam nedir?

TDK'ya Göre Eksik Eş Anlamlısı Türk Dil Kurumu'na bakıldığında eksik eş anlamlısı 'noksan' ve 'az' kelimeleri karşımıza çıkıyor. Bu kelimelerin yanı sıra aynı zamanda; yarım yamalak, kusurlu ya da yetkinsiz gibi sözcükleri de kullanmak mümkün.

Eksiğin anlamı nedir?

Eksik, anlam itibariyle; bir bölümü olmayan, kusurlu ve noksan manalarına gelmektedir. Türk Dil Kurumu genel Türkçe sözlüğünde bu sözcük için “ihtiyaç duyulan şey” açıklamasına da yer verilmektedir. Eksik, çok sayıda eş anlama sahip olduğu gibi aynı oranda zıt anlama da sahiptir.