Küçükçekmece kaç mahalle var?

İçindekiler:

  1. Küçükçekmece kaç mahalle var?
  2. Küçükçekmece hangi semtte?
  3. Küçükçekmece Semt midir?
  4. Küçükçekmece'de hangi mahalleler var?
  5. Küçükçekmece Anadolu yakasında mı?
  6. Istanbul Küçükçekmece nasıl bir semt?

Küçükçekmece kaç mahalle var?

Küçükçekmece ilçesi 21 mahalleden oluşur. Bunlar, Altınşehir, Beşyol, Cennet, Cumhuriyet, Fatih, Fevzi Çakmak, Gültepe, Halkalı Merkez, Halkalı İstasyon, İkitelli Atatürk, İkitelli Ziya Gökalp, İnönü, Kanarya, Kartaltepe, Kemalpaşa, Mehmet Akif, Söğütlüçeşme, Sultan Murat, Tevfik Bey, Yeni ve Yeşilova mahalleleridir.

Küçükçekmece hangi semtte?

Küçükçekmece, İstanbul'un batısında aynı adlı gölün çevresinde kurulmuş bir ilçedir. Batısında Avcılar ve Küçükçekmece gölü Kuzeyinde Başakşehir Doğusunda Bahçelievler ve Bağcılar Güneyinde Bakırköy ve Marmara Denizi vardır.

Küçükçekmece Semt midir?

Küçükçekmece, 4 semte ayrılmıştır. ... Halkalı ise daha önceki yazılarımızda bahsettiğimiz gibi Küçükçekmece'yi Küçükçekmece yapan önemli bir semttir. Bu semt isim benzerliği nedeniyle Fatih'teki Halkalı ile karıştırılabilir.

Küçükçekmece'de hangi mahalleler var?

KÜÇÜKÇEKMECE MAHALLELERİ VE KÖYLERİ, İSTANBUL
  • ATAKENT MAHALLESİ
  • ATATÜRK MAHALLESİ
  • BEŞYOL MAHALLESİ
  • CENNET MAHALLESİ
  • CUMHURİYET MAHALLESİ
  • FATİH MAHALLESİ
  • FEVZİ ÇAKMAK MAHALLESİ
  • GÜLTEPE MAHALLESİ
Daha fazla öğe...

Küçükçekmece Anadolu yakasında mı?

İstanbul İli'nin batı yakasında yer alan Küçükçekmece ilçesi, Marmara Bölgesi'nde Çatalca-Kocaeli bölümü Çatalca yarımadası üzerinde yer alan bir konuma sahiptir. ... Küçükçekmece, Avcılar, Başakşehir, Bağcılar, Bahçelievler ve Bakırköy, ilçeleri ile çevrili bulunmaktadır .

Istanbul Küçükçekmece nasıl bir semt?

Konum olarak İstanbul'un Avrupa yakasında, Marmara Denizi kıyısında yer alan Küçükçekmece ilçesi; Bağcılar, Bakırköy, Bahçelievler, Başakşehir ve Avcılar ilçeleri ile komşudur. Türkiye'deki en eski yerleşim yerlerinden birine de ev sahipliği yapan ilçe, günümüzde de kalabalık bir yerleşim bölgesidir.