Klasik Arkeoloji mezunları ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Klasik Arkeoloji mezunları ne iş yapar?
  2. Klasik Arkeoloji neleri inceler?
  3. Klasik Arkeoloji hangi fakülte?
  4. Arkeoloji hangi bilim dalının alt dalıdır?
  5. Arkeoloji ne denir?
  6. Istanbul Üniversitesi'nde arkeoloji bölümü var mı?
  7. Arkeoloji neyin alt dalı?

Klasik Arkeoloji mezunları ne iş yapar?

Klasik Arkeoloji Bölümü Mezunları Ne İş Yapar? Devlete bağlı ve özel müzelerde, turizm şirketlerinde, belediyelerin ve özel kuruluşların kültür ve sanat birimlerinde arkeolog, uzman ve bilirkişi unvanıyla çalışabilirler. Lisansüstü eğitim aldıkları takdirde, üniversitelerde akademisyen olarak da çalışabilirler.

Klasik Arkeoloji neleri inceler?

Klasik Arkeoloji; İnsanın varoluşundan antik çağın sonuna kadar süren zaman diliminde oluşan kültür ve uygarlıkları inceyen arkeoloji branşıdır. Başlıca konuları paleotik yerleşim biçimleri, Mezopotamya ve Önasya arkeolojisi, Arkaik Devir mimarlığı, kazı teknikleri, resim-fresk-mozayiktir.

Klasik Arkeoloji hangi fakülte?

Klasik Arkeoloji Anabilim Dalı – Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi.

Arkeoloji hangi bilim dalının alt dalıdır?

Arkeoloji, arkeolojik yöntemlerle ortaya çıkarılmış kültürleri, sosyoloji, coğrafya, tarih, etnoloji gibi birçok bilim dalından yararlanarak araştıran ve inceleyen bilim dalıdır. Türkçeye yanlış bir şekilde "kazıbilim" olarak çevrilmiş olsa da kazı, arkeolojik araştırma yöntemlerinden sadece bir tanesidir.

Arkeoloji ne denir?

TDK'nın Türkçe sözlüğünde arkeoloji; kazı bilimi olarak tanımlanır. Arkeoloji kelimesinin Türkçesi olarak Kazıbilim terimini kullananlar da vardır. TDK'da terim, tarih öncesi ve eski çağlardan kalma eserleri tarih ve sanat açısından inceleyen bilim olarak açılımlanır.

Istanbul Üniversitesi'nde arkeoloji bölümü var mı?

Genel Bilgiler. Eskiçağ Dilleri ve Kültürleri Bölümü, her biri bağımsız diploma programları Eski Yunan Dili ve Edebiyatı, Latin Dili ve Edebiyatı ve Hititoloji olmak üzere üç anabilim dalından oluşmaktadır. Bölümümüzün bugünkü adı ve akademik yapılanması 1981 tarihli, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'na dayanmaktadır.

Arkeoloji neyin alt dalı?

Arkeoloji, arkeolojik yöntemlerle ortaya çıkarılmış kültürleri, sosyoloji, coğrafya, tarih, etnoloji gibi birçok bilim dalından yararlanarak araştıran ve inceleyen bilim dalıdır.