2021 hacamat günleri ne zaman?

İçindekiler:

  1. 2021 hacamat günleri ne zaman?
  2. Hangi günler hacamat yapilir?
  3. Hacamat altın günü ne zaman?
  4. Eylül ayında hangi günler hacamat yapılır?
  5. Hacamatta altın gun nedir?
  6. Neden Çarşamba günü hacamat yapılmaz?

2021 hacamat günleri ne zaman?

İlk altın hacamat günü 30 Mart Salı 2021 tarihidir. İkinci altın hacamat günü 27 Temmuz Salı 2021 tarihidir. Üçüncü altın hacamat günü 21 Aralık Salı 2021 tarihidir. Bu üç tarihte hacamat yaptırmak oldukça faydalıdır.

Hangi günler hacamat yapilir?

Hacamat PAZARTESİ günü yapılmalıdır.Hakkında teşvik olup yasak olmayan tek gün pazartesidir. Eğer Pazartesi günü mümkün olmazsa, bu üç günde hacamat olunabilir. Bu günler; PAZAR, SALI, PERŞEMBE (Salı günü ayın, hicri 17′nci gününe gelirse hacamat için çok uygundur.)

Hacamat altın günü ne zaman?

Bu günler rivayetlere göre peygamber efendimizden gelen rivayetlere göre hicri ayın 15'i ile Salı günü aynı gün olmasına 'Altın Gün' diyoruz. Mesela 2021'de de bu ayın 27'sinde de Salı günü altın günüdür. Bugünde hacamat yapılmasının çok daha faydası olduğu rivayet ediliyor.

Eylül ayında hangi günler hacamat yapılır?

Hacamat keyfi değil de ihtiyaç halinde hemen yaptırılması gerekiyorsa yılın her günü yaptırılabilir. Ancak hicri takvimin 17, 19, 21. Günlerinde yaptırılması tavsiye edilir. Her ayın 17, 19 ve 21. Günü hacamat için uygun görülür.

Hacamatta altın gun nedir?

Hacamat altın gün Hicri aylardan 17'si Salı'ya denk gelen günlere denilmektedir. Bu günler de hacamatın etkisinin daha fazla olduğu işaret edilmektedir.

Neden Çarşamba günü hacamat yapılmaz?

Çarşamba günü de hacamat olmaktan sakının. Çünkü Allah-u Teâlâ, Eyyub aleyhisselam'ı Çarşamba günü belaya çarptırdı. Şüphesiz, Cüzzam ve Baras (Alaca) hastalığı Çarşamba günü veya Çarşamba gecesi dışında hiçbir gecede meydana gelmez' buyurdu.”