Tûti ne demek Osmanlıca?

İçindekiler:

  1. Tûti ne demek Osmanlıca?
  2. Tuti Kürtçe ne demek?
  3. Osmanlıca tutya ne demek?
  4. Osmanlıca canavar ne demek?
  5. Tutya ne işe yarar?
  6. Osmanlıca yaratık ne demek?
  7. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde ne demektir?
  8. Tutya nedir nasil yapılır?
  9. Tekne Tutyası ne işe yarar?

Tûti ne demek Osmanlıca?

TÛTÎ (ﻃﻮﻃﻰ) i. (Fars. ṭūṭі) İşittiği sesleri taklit eden, bâzı kelimeleri söyleyebilen papağan türünden bir kuş, dudu, dudu kuşu: Bülbüle gülzar gerek / Tûtiye şekker gerek / Sarrâfa gevher gerek / Lâ ilâhe illallah (Kaygusuz Abdal – Ö.

Tuti Kürtçe ne demek?

Lisede 1 yıl Divan Edebiyatı okumuştuk. Ordan aşina olduğum Türkçe'de de bulunan Farsça kelimelerden Kürtçe'de de var. Nef'i'nin "Tut-i mucize guyem, ne desem laf değil" dizesindeki tuti Kürtçe'de de papağan demekmiş mesela, nan ekmek demek.

Osmanlıca tutya ne demek?

Ölmek. Soğuk su ile gusletmek.

Osmanlıca canavar ne demek?

sebu' (Çoğulu: Sebâ') Yırtıcı hayvan. Canavar.

Tutya ne işe yarar?

Tutya, katodik koruma yoluyla korozyonu önlemek için kullanılan bir tür çinko anotudur. Ayrıca galvanik anot olarak sınıflandırılır ve bronz, bakır, çelik gibi diğer galvanik anotlar formunda üretilmektedir.

Osmanlıca yaratık ne demek?

mahluk / mahlûk / مخلوق Yaratık.

Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde ne demektir?

Ayinesi İştir Kişinin lafa bakılmaz Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde/ Ziya Paşa. (İnsanın aynası işidir, lâfa bakılmaz; bir kişinin aklının seviyesi, yaptığı işte görünür.) ... İnsan, aklına her geleni söyleyebilir. Yapamayacağı şeyleri yapma iddiasında bulunabilir; fakat önemli olan bu değildir.

Tutya nedir nasil yapılır?

Tutya, en kolay elektron verebilen çinko malzemesinden yapılır. Çinko doğadaki en aktif metallerden biridir ve bulunduğu ortamda anot görevini üstlenir. Çinko nispeten daha yumuşak bir metal olduğu için herhangi bir elektriksel devre oluştuğunda kendisinden vererek, devreyi tamamlar.

Tekne Tutyası ne işe yarar?

Tutya deniz suyu içerisinde metalleri korumak için kullanılan zaman içerisinde yıpranarak kendisi eriyen bir metalik anottur. ... Metal bölümleri galvanik korozyondan korumak için teknelerde çeşitli biçimlerdeki çinko anotlar kullanılır.