Kredi dönem faizi nedir?

İçindekiler:

  1. Kredi dönem faizi nedir?
  2. Gecikme faiz orani nedir?
  3. Gecikme faizine faiz işler mi?
  4. Faize faiz işler mi?
  5. Temerrüt faizine tekrar faiz işletilir mi?

Kredi dönem faizi nedir?

Kredi kartı dönem borcunun sadece bir kısmının ödenmesi durumunda kalan hesap bakiyesine faiz işler. Kalan hesap bakiyesine, asgari tutar ve üzerinde ödeme yapılması durumunda %1,98 oranında akdi faiz, asgari tutarın altında ödeme yapılması durumunda ise %2,28 oranında gecikme faizi uygulanır.

Gecikme faiz orani nedir?

30 Aralık 2019 tarihli Resmî Gazetede yayımlanan; Cumhurbaşkanı Kararıyla, gecikme zammı oranı aylık %1,6 olarak yeniden belirlenmiştir. Yasal düzenleme gereği, gecikme zammı oranının değişmesiyle birlikte, gecikme faizi oranı ve pişmanlık zammı oranı da %1,6 olmuştur.

Gecikme faizine faiz işler mi?

Vergi Usul Kanunu'nun 112. maddesinde ikmalen, re'sen veya idarece tarh edilen vergilerde, eksik ödenmiş veya hiç ödenmemiş verginin normal vade tarihinden tahakkuk tarihine kadar geçen süre için, gecikme zammı oranında gecikme faizi alınması öngörülmüştür. ... Bu durumda faize faiz işlemez.

Faize faiz işler mi?

Yargıtay: Faize faiz işletilemez.

Temerrüt faizine tekrar faiz işletilir mi?

Türk Ticaret Kanununda sayılan sadece üç istisnai hal dışında gerek anapara faizine ve gerekse de temerrüt faizine tekrar faiz yürütülmesi yani bileşik faiz yürütülmesi mümkün değildir. Faiz alacağı, asıl alacağa bağlı fer'i nitelikte ancak ondan bağımsız bir alacaktır.