Sabah namazını kıldıktan sonra uyunur mu?

İçindekiler:

  1. Sabah namazını kıldıktan sonra uyunur mu?
  2. Peygamber efendimiz sabah namazından sonra neden uyumazdı?
  3. Güneş doğduktan ne kadar sonra uyunur?
  4. Sabah namazından sonra neden uyunmaz?
  5. Sabah namazından sonra neler okunur?
  6. Sabah namazından sonra Kur'an'dan ne okunur?

Sabah namazını kıldıktan sonra uyunur mu?

Meselâ gece mesaisi yapmış birisi sabah namazını kıldıktan sonra kerahet vaktinin geçmesini beklemeden uyuyabilir, ve bu sünnete aykırı düşmez. Çünkü adam günlük mesaisini yapmış, sabah namazını da kılmış, kerahet vaktinin geçmesini beklemeye artık dinî bir sebep yoktur.

Peygamber efendimiz sabah namazından sonra neden uyumazdı?

Peygamberimiz yatsıdan sonra erken yatarmış, ardından gece teheccüd namazına kalkarmış. Sonrasında yine uyumaz sabah namazına hazırlanırmış. Sabah namazından sonra kerahat vakti olması sebebiyle yine uyumazmış – keza ikindi ile akşam arası da öyle-. Öğle namazından sonra ise kaylule yaparmış.

Güneş doğduktan ne kadar sonra uyunur?

Sabah kerahat vakti: Güneş'in doğmaya başladığı saatten 45 dakika geçinceye kadar olan süredir. Öğle kerahat vakti: Öğlen namazına 45 dakika kalan zaman dilimine denilir. İkindi kerahat vakti: Akşam ezanından 45 dakika önce başlar ve Güneş batana kadar devam eder.

Sabah namazından sonra neden uyunmaz?

Kerahat vakti dini olarak işlerin kabul edildiği ve bir düzen içinde belirlendiği bir vakit olduğu için uyumak da mekruh sayılmaktadır. Günün manevi olarak faziletine varabilmek için gün içerisinde özellikle kerahat vakitlerinde uyku uyumak mekruh sayılmaktadır.

Sabah namazından sonra neler okunur?

Normal farz namazlardan sonra yapılan zikirler sabah namazı sonrasında da yapılır. Sabah namazı sonrası 33 defa subhanallah, 33 defa el-hamdulillah ve 33 defa Allah-u Ekber zikirleri ile tamamlanır. Bunun dışında güneşin doğuşunu beklemek sünnettir ve bu esnada Kuran okunur veya sabah zikirleri okunur.

Sabah namazından sonra Kur'an'dan ne okunur?

Kuran'ın en büyük ayeti olarak bilinen “Ayetü'l-Kürsî” okumanın birçok fazileti bulunmaktadır. Sabah namazlarından sonra ve akşam namazlarından sonra da “Ayetü'l-Kürsî” okunması gerekmektedir.