Hangi mont daha sıcak tutar?

İçindekiler:

  1. Hangi mont daha sıcak tutar?
  2. Kaz tüyü mont ısıtır mı?
  3. Down mont ne demek?
  4. Kabanda hangi kumaş sıcak tutar?
  5. Mont tüyleri nasıl kabartılır?
  6. Responsible Down Standard nedir?
  7. 3 in 1 mont ne demek?
  8. Mont hangi kumaş olmalı?

Hangi mont daha sıcak tutar?

Elyaf ve kuş tüyü montlar ince tasarımlarına rağmen son derece sıcak tutar ve kayak montu olarak ideal bir seçimdir. Ayrıca katmanlar arasında yüksek miktarda hava tutarak ekstra yalıtım sağlayan şişme montları da inceleyebilirsiniz.

Kaz tüyü mont ısıtır mı?

Kaz tüyü, dünyada kullanılabilecek en doğal, sağlıklı, uzun ömürlü ve hafif dolgu malzemesidir. Sıcaklık değişimlerine karşı vücudu korur, ısı ve nem dengesi sağlar. Higroskopi özelliği sayesinde ortamdaki fazla nemi emer, kullanılmadığında geri bırakır. Her zaman sıcak ama kuru kalmanıza yardımcı olur.

Down mont ne demek?

Her mevsim kullanıma uygun, hafif kuş tüyü yalıtımlı mont. Katlanabilir yapıdaki erkek montu, soğuk havalarda koruma sağlayan hafif kuş tüyü yalıtımı ile öne çıkar. Kuş tüyünün sıcak tutan benzersiz özelliklerini taşır ve katlanarak çantaya konabilir.

Kabanda hangi kumaş sıcak tutar?

Yün Kumaş: Sıcak tutan, yumuşak, esnek ve yüksek su tutma kapasitesine sahip bir kumaştır.

Mont tüyleri nasıl kabartılır?

Kaz tüyü montu yıkadıktan sonra, kurutma makinesinde ve düşük ısıda kurutarak kabarmasını sağlayabilirsiniz.

Responsible Down Standard nedir?

RDS sertifikası; “Responsible Down Standard” yani ”Sorumlu Kaz Tüyü Standardı” anlamına gelmektedir. Amacı kuş tüyü ve derilerinin canlıya zarar vermeden elde edildiğini garanti etmek ve tüylerin gereksiz yere zarar görmemiş hayvanlardan gelmesini sağlamaktır.

3 in 1 mont ne demek?

Bir 3 in 1 mont, su geçirmez bir dış katman ve polar, softshell, kaz tüyü ya da yalıtımlı bir iç katmandan oluşur. İç katman, yaygın olarak bir fermuarla dış katmanın içine tutturularak soğuk kış aylarında sıcak tutan bir mont olarak giyilmek için kullanılabilir.

Mont hangi kumaş olmalı?

Sağlıklı kumaşların en önemli özelliği doğal ham maddeler ile üretilmesidir. Pamuk, keten, kenevir, ipek, yün, alpaka, angora, kaşmir, tiftik, rami ve aluyot gibi doğal liflerden elde edilen kumaşlar sağlıklıdır.