EKG nedir çeşitleri?

İçindekiler:

  1. EKG nedir çeşitleri?
  2. Uykuda kalp krizi neden olur?
  3. Kalp krizini tetikleyen nelerdir?
  4. Genç yaşta kalp krizi neden olur?
  5. Kalp krizi kac yasinda daha tehlikeli?

EKG nedir çeşitleri?

EKG türleri Rutin EKG: Rutin olarak kullanılan elektrokardiyografi türüdür. Kliniklerde, polikliniklerde, acil servislerde yaygın olarak kullanılır. Holter EKG (Ambulatuar EKG): Rutin EKG çekimi kısa sürer. Normalde var olan bir ritim bozukluğu rutin EKG çekimi sürecinde ortaya çıkmayabilir.

Uykuda kalp krizi neden olur?

Uykusu düzensiz olanlarda, sık uyananlarda, sık kâbus görenlerde uykuda kalp krizi riski fazladır. Uykunun düzensiz olması, uykunun kalitesini azaltarak nabız ve kan basıncında ani değişimlere yol açar. Bu durum uykuda kalp krizine yakalanma riskini artırabilir.

Kalp krizini tetikleyen nelerdir?

Sağlıksız beslenme (doymuş yağ asitlerinden zengin beslenme alışkanlığı): Ağır ve tuzlu yemek, aşırı alkol tüketimi kalp krizini tetikleyen nedenler arasındadır. Kalp krizi açısından riskli hastaların, ağır yemekler sonrası kalp krizi risklerinin 7 kat artığı belirlenmiştir.

Genç yaşta kalp krizi neden olur?

Dr. Naser Can, '' Doğuştan kalp anormalliği olan kişilerin kalp hastalığı kontrolleri rutin şekilde yapılmadığında genç yaşta kalp krizi görülebilir. Değişen yaşam tarzları, stres, hareketsizlik, sigara, obezite gibi faktörler de gençler arasında kalp krizi görülme sıklığını artırır.

Kalp krizi kac yasinda daha tehlikeli?

Çalışmalar ilk kalp krizi geçirme yaşının dünyada ortalama 65 iken, ülkemizde neredeyse 10 yıl daha erken olduğunu ortaya koyuyor. Uzmanlar, 20'li yaşlarındaki gençlerin bile kalp krizi geçirebildiğine dikkat çekiyor.