Eğitim Bilimleri puan türü hangisi?

İçindekiler:

  1. Eğitim Bilimleri puan türü hangisi?
  2. Gkgy hangi puan türü?
  3. KPSS A GK GY yüzde kaç etkiliyor?
  4. GK GY eğitim yüzde kaç etkiliyor?

Eğitim Bilimleri puan türü hangisi?

Yalnızca en az 4 yıllık fakülte mezunlarının girebileceği KPSS Lisans sınavına giren adayların KPSS P2 puanı hesaplanmaktadır. KPSS P3 puan türü Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinin eşit oranda ağırlığa sahip olduğu, Lisans B Grubu kadroların atamasında kullanılan puan türüdür.

Gkgy hangi puan türü?

P121 Puanı Eğitim fakültelerinden mezun olan lisans mezunu adayların öğretmenlik tercihlerinde kullandıkları puan türüdür. Bu puan türü GK + GY + Eğitim bilimleri + Öğretmen Alan Bilgisi Testi bileşenlerinden oluşur. Bu puan türü birkaç yıldır kullanılmaya başlayan bir puandır.

KPSS A GK GY yüzde kaç etkiliyor?

KPSS P1 PUAN HESAPLAMA KPSS P1 puanında Genel Yetenek testi yüzde 70, Genel Kültür testi ise yüzde 30 etkilidir. Öte yandan bu puan hesaplama işleminde sadece Genel Yetenek ve Genel Küştür etkilidir.

GK GY eğitim yüzde kaç etkiliyor?

KPSS P2 puan hesaplaması yaparken yine Genel Kültür ve Genel Yetenek baz alınır. Bu puan türünde Genel Yetenek yüzde 60, Genel Kültür ise yüzde 40 etki eder. P3 türündeki puanın hesaplanmasında ise Genel Kültür ve Genel Yetenek testleri yüzde 50 oranında etki eder.