Prof Dr Alper Çelik hangi hastanede çalışıyor?

İçindekiler:

  1. Prof Dr Alper Çelik hangi hastanede çalışıyor?
  2. Alper Çelik nerelidir?
  3. tip 2 diyabet ameliyatı nedir?
  4. Şeker ameliyatı kimler olabilir?

Prof Dr Alper Çelik hangi hastanede çalışıyor?

Genel cerrahi, Metabolik cerrahi Prof. Dr. Alper Çelik İstanbul Özel Etiler Hastanesi'nde sağlık hizmeti vermektedir. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunudur.

Alper Çelik nerelidir?

Alper Çelik 26.02.1975 yılında Aksaray'da doğdu. İlkokulu İskenderun Namık Kemal İlkokulu ortaöğrenimini İskenderun İstiklal Makzume Anadolu Lisesi'nde tamamladı. 1993 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tıbbiye eğitimine başladı.

tip 2 diyabet ameliyatı nedir?

Şeker hastalığı ameliyatı da hastalığı tedavi edici bir yöntemdir. Metabolik cerrahi adı altında olan bu ameliyat Tip 2 diyabet hastalarına uygulanan bir ameliyattır. Böylelikle var olan insülin sorunsuz olarak kullanılmaya başlanır. Bunun sonucunda da kan şekeri yüksekliği sona erer.

Şeker ameliyatı kimler olabilir?

Pankreasın insülin üretme kapasitesi yeterli olan şeker hastaları şeker hastalığı ameliyatı olabilir. Eğer hastanın şeker hastalığına bağlı doku hasarı hızlanmış ve durdurulamıyor ise şeker hastalığı ameliyatı uygulanabilir. Vücut kitle indeksi 25 – 35 arasında olanlara şeker hastalığı ameliyatları uygulanabilir.