Geçiçi koruma nedir?

İçindekiler:

  1. Geçiçi koruma nedir?
  2. Geçici mülteci nedir?
  3. Mülteci ve şartlı mülteci nedir?
  4. Uluslararası koruma başvurusu nasıl yapılır?
  5. Geçici koruma statüsü nasıl alınır?

Geçiçi koruma nedir?

Geçici Koruma statüsü YUKK'un 91'inci maddesine göre; kitlesel olarak Türkiye Cumhuriyeti sınırlarına gelen ve uluslararası koruma talebi bireysel olarak değerlendirmeye alınamayan yabancıların uluslararası koruma ihtiyacının sağlanması için acil çözümler bulmak üzere geliştirilen korumayı ifade etmektedir.

Geçici mülteci nedir?

Geçici Koruma Yönetmeliği'ne göre bu rejim, ülkesinden ayrılmaya zorlanmış, ayrıldığı ülkeye geri dönemeyen ve bireysel ya da kitlesel olarak Türkiye sınırlarına gelen ya da Türkiye sınırlarından geçen ve koruma başvuruları bireysel olarak değerlendirmeye alınmayan yabancılara uygulanmaktadır.

Mülteci ve şartlı mülteci nedir?

Buna göre şartlı mülteci; Avrupa dışında meydana gelen olaylar nedeniyle, mülteci tanımındaki şartlara haiz olduğunu iddia ederek, üçüncü ülkelere iltica etmek üzere Türkiye'den uluslararası koruma talebinde bulunan kişidir. ...

Uluslararası koruma başvurusu nasıl yapılır?

Bunun için kişilerin Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'ne (GİGM) müracaat edip sığınma başvurusu yapması gerekmektedir. Bu başvurunun ismi “uluslararası korumabaşvurusu olarak adlandırılmaktadır. Sığınmacılarla ilgili işlemler 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu'nu kapsamında yapılmaktadır.

Geçici koruma statüsü nasıl alınır?

Geçici koruma başvurusunda bulunmak isteyen kişiler ilgili kayıt merkezlerine giderek ön kayıt yaptırmakla yükümlüdürler. Ön kayıt sırasında yetkili personel size çeşitli sorular sorarak ad, soyad, doğum yılı ve doğum yeri gibi temel bilgilerinizi alacaktır.