Tebligat pusulası ne?

İçindekiler:

  1. Tebligat pusulası ne?
  2. Vergi Dairesi tebligat ne demek?
  3. Vergi de tebliğ ne demek?
  4. Vergi dairesinden tebligat geldi ne yapmalıyım 2019?
  5. Tebligat ne zaman gider?
  6. Vergi dairesinden tebligat geldi ne yapmaliyim?
  7. Vergi mükellefe ne şekillerde tebliğ edilir?
  8. Mükellef adına kim tebliğ yapabilir?
  9. Vergi dairesinden tebligat geldi ne yapmalıyım 2018?

Tebligat pusulası ne?

Muhatabın bilinen işyeri adresinde veya yerleşim yeri adresinde bulunmasına karşın tebellüğden imtina etmesi durumunda, posta memuru tarafından Tebligat Pusulası kapıya yapıştırılır. Bu durumda tebliğ, pusulanın kapıya yapıştırıldığı tarihte yapılmış sayılır ve tebliğ evrakı İdareye iade edilir.

Vergi Dairesi tebligat ne demek?

Elektronik Tebligat, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu ve 456 sıra no.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği hükümlerine göre tebliği gereken belgelerin, E-Tebligat sistemi ile mükelleflerin elektronik adreslerine tebliğ edilmesidir. Bu tebliğ fiziki ortamda yapılan tebligat ile aynı sonucu doğurmaktadır.

Vergi de tebliğ ne demek?

Vergi Usul Kanununa göre tebliğ, vergilendirmeyi ilgilendiren ve hüküm ifade eden hususların vergi idaresi (İdare) tarafından mükellefe, bunların kanuni temsilcilerine, umumi vekillerine veya vergi cezası kesilenlere bildirilmesidir.

Vergi dairesinden tebligat geldi ne yapmalıyım 2019?

Vergi dairesinden tarafınıza tebliğ edilen bir ödeme emri var ise, bu ödeme emrinin tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde ödeme emrinde belirtilen borcu ödemeli veya “mal bildiriminde” bulunmalısınız.

Tebligat ne zaman gider?

3. Tebligat kaç günde alıcısına ulaşır? PTT işyerlerinde ek hizmet talep edilmeden kabul edilen tebliğ evrakının muhatabına tebliğ edilmesi aynı il dağıtım sahası içerisinde ise en geç 5 iş günü, farklı il dağıtım alanında ise en geç 7 iş günü içerisinde yerine getirilir.

Vergi dairesinden tebligat geldi ne yapmaliyim?

Vergi dairesinden tarafınıza tebliğ edilen bir ödeme emri var ise, bu ödeme emrinin tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde ödeme emrinde belirtilen borcu ödemeli veya “mal bildiriminde” bulunmalısınız.

Vergi mükellefe ne şekillerde tebliğ edilir?

Eğer ki mükellef, yani vergi yükümlüsü kabul eder ise, bilinen adrese tebligat yapmak yerine, vergi dairesinde veya komisyonda bizzat ilgilisine elden olacak şekilde tebliğ yapılması da mümkündür. Kanun, bilinen adrese posta yoluyla tebligat yapılacağını ifade ettikten sonra devamında bilinen adresleri sıralamıştır.

Mükellef adına kim tebliğ yapabilir?

Gerçek kişilerin mükellef olması durumunda tebliğ, mükellefin ken- disine, kanuni temsilcisine, umumi vekiline, ikametgahında bulunanlara veya işyerinde çalışan personeline yapılabilir.

Vergi dairesinden tebligat geldi ne yapmalıyım 2018?

iddiasıyla ödeme emrinin tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde vergi mahkemesinde dava açabiliyor. Ödeme emrinde yer alan borcun tamamına veya bir kısmına dava açılabilir. Ancak dava dilekçesinde dava açılacak kısmın türü ve tutarının açıkça gösterilmesi gerekiyor.