Trafikte anayol nedir?

İçindekiler:

  1. Trafikte anayol nedir?
  2. Anayol mu tali yol mu?
  3. Tali yol işareti ne anlama gelir?
  4. Tali ne demek Ehliyet?
  5. Tali yolunda hangi levha bulunur?

Trafikte anayol nedir?

Anayol: Ana trafiğe açık olan ve bunu kesen karayolundaki trafiğin, bu yolu geçerken veya bu yola girerken, ilk geçiş hakkını vermesi gerektiği işaretlerle belirlenmiş karayoluna “anayol” denir.

Anayol mu tali yol mu?

Yani yan yollardan bulunduğunuz yollara araçlar girerken onlarauyarı ve dur tabelaları konulmuşsa siz anayoldasınız demektir. Tali yol : Genel olarak üzerindeki trafik yoğunluğu bakımından, bağlandığı yoldan daha az önemde olan yoldur.

Tali yol işareti ne anlama gelir?

Ana Yol Tali Yol levhaları, bir tali yol kavşağına yaklaşılmakta olduğunu, bu işaretin kullanıldığı yoldaki trafiğin ilk geçiş hakkına sahip bulunduğunu ve tali yoldan yaklaşmakta olan sürücülerin ana yola girmeden önce yol vermelerinin veya durmalarının gerekli olduğunu bildirir.

Tali ne demek Ehliyet?

Tali Yol: Genel olarak üzerindeki trafik yoğunluğu bakımından, bağlandığı yoldan daha az önemde olan yola “tali yol” denir.

Tali yolunda hangi levha bulunur?

Ana Yol Tali Yol Kavşağı Levhası T-22a: Bir tali yol kavşağına yaklaşılmakta olduğunu, bu işaretin kullanıldığı yoldaki trafiğin ilk geçiş hakkına sahip bulunduğunu ve tali yoldan yaklaşmakta olan sürücülerin ana yola girmeden önce yol vermelerinin veya durmalarının gerekli olduğunu bildirir.