Egzozdan su girerse ne olur?

İçindekiler:

  1. Egzozdan su girerse ne olur?
  2. Egzoz beyaz duman nedir?
  3. Egzozdan su gelmesi iyi midir?
  4. Egzozdan motora su girer mi?
  5. Dizel motorlarda beyaz duman neden çıkar?
  6. Araç neden su akıtır?
  7. Benzinli araba neden Eksozdan su atar?

Egzozdan su girerse ne olur?

Yakıt Sistemine Su Girerse Motoru Çalıştırmayın! Böyle bir durumda motorun çalıştırılamaması ya da çalışsa bile düşük performans sergilemesi söz konusu olacaktır. Yakıt sisteminin boşaltılmasından ve doldurulmasından sonra bile, yakıt sistemindeki korozyon nedeniyle aracın performansı yavaş yavaş düşebilir.

Egzoz beyaz duman nedir?

Aracınızın egzozu beyaz duman çıkarıyorsa motorun silindir kapak contasından kaynaklı bir arıza söz konusu olabilir. Contanın yanmış, bozulmuş ya da yanlış takılmış olması ihtimalleri, silindir kapağı ile motor bloğu su kanallarının birleşim yerlerinden su sızıntısı yaşanmasına neden oluyor.

Egzozdan su gelmesi iyi midir?

Egsozdan su gelmesi genel olarak normaldir. Motor bazen egzozdan su atabilir. ... Havanın, soğutma siteminde kalması, motorun hararet yapması ve genleşme kapağında arıza mevcut ise motordaki conta hasar alabilir. En kötüsü hararet yapmasından ise, motordaki conta erime durumuna geçer ve bozulma meydana gelir.

Egzozdan motora su girer mi?

Soğuk havalarda egzozdan çıkan sıcak gazlar, egzoz borularının nemlenmesine ve araç çalıştırıldığında egzozdan su damlamasına veya püskürmesine neden olmaktadır. ... Bu conta hasar gördüyse motor içindeki su ve yağın diğer aksamlara karışmasına neden olmaktadır.

Dizel motorlarda beyaz duman neden çıkar?

*Dizel tekne motorunda beyaz duman su buharı veya püskürtülen ancak yanmayan yakıtın işaretidir. Su buharı yakıtta olabilir veya soğutma sisteminden silindire kaçabilir. Yakıttaki hava da beyaz dumana sebep olabilir. Soğuk bir günde sıcak motor soğutma suyunun buharını beyaz duman ile karıştırmayın, bu normaldir.

Araç neden su akıtır?

Aracın su radyatöründe titreşim ve sarsıntılardan dolayı zamanla alt ve üst hortum bağlantılarında gevşeklik oluşur. Bundan dolayı bu bölgelerde su kaçağı meydana gelebilir. Gevşemiş kelepçelerin tekrar sıkılması gerekir. Radyatör kapağı, boşaltma ya da musluk tapasında da kaçaklar görülebilir.

Benzinli araba neden Eksozdan su atar?

Soğuk havalarda egzozdan çıkan sıcak gazlar, egzoz borularının nemlenmesine ve araç çalıştırıldığında egzozdan su damlamasına veya püskürmesine neden olmaktadır. Bu durum normaldir belli bir süre kullanımla su damlaması geçecektir.