Tarihte sömürgecilik ne demek?

İçindekiler:

  1. Tarihte sömürgecilik ne demek?
  2. Sömürgecilik faaliyetleri hangi olayla başlamıştır?
  3. Sömürgecilik nedir Dergipark?
  4. Sömürgeciliğin vasıtaları nelerdir?
  5. Global sömürgecilik nedir?

Tarihte sömürgecilik ne demek?

Sömürgecilik, kolonicilik, kolonyalizm ya da müstemlekecilik, genellikle bir devletin başka ulusları, devletleri, toplulukları, siyasal ve ekonomik egemenliği altına alarak yayılması veya yayılmayı istemesidir.

Sömürgecilik faaliyetleri hangi olayla başlamıştır?

İlk sömürgecilik 15. yüzyılın sonlarında başlayan deniz yolculuklarıyla başladı.

Sömürgecilik nedir Dergipark?

İnsanlığa Karşı Suçlar ve Yeni-Sömürgecilik Yeni-sömürgecilik, klasik sömürgecilikte olduğu gibi, zengin ve güçlü ülkelerin fakir ve zayıf ülkeleri askerî güç ile doğrudan değil, daha çok ekonomik güç kullanarak, dolaylı bir şekilde kontrol altında tuttuğu bir tür emperyalizmdir.

Sömürgeciliğin vasıtaları nelerdir?

Sömürgecilik arac› olarak “dil” ve “din”in kullan›m›, bu iki temel sömürgecilik arac› ile birlikte temel metotlar olarak “misyonerlik”, “medenilefltirme” kavram›n›n kullan›l›fl›, sömürge devletlerinde kurulan “sosyal düzen”, “ifl gruplar›”, “e¤itim sistemi” ve ekonomik kaynaklar›n transferi için oluflturulan “tafl›ma ...

Global sömürgecilik nedir?

Küreselleşmeyi sermayenin dünyada serbest dolaşımını sağlayabilmek için, bütün ekonomik engelleri ortadan kaldırarak, tek tek ulus-devletlerdeki pazarları bütünleştirmek yoluyla küresel bir piyasa oluşturulması süreci olarak da tanımlayabiliriz.