Dokap ne demek?

İçindekiler:

  1. Dokap ne demek?
  2. DAP idaresi nedir?
  3. GAP projesinin amacı nedir?
  4. Zbk projesi ne demek?
  5. Zbk projesi ne zaman başladı?
  6. GAP Zbk nedir?

Dokap ne demek?

DOKAP - Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi ...https://www.dokap.gov.trhttps://www.dokap.gov.tr

  1. Önbellek

DAP idaresi nedir?

Doğu Anadolu Projesi (DAP)' nin genel amacı; uygulandığı illerdeki yatırımların gerektirdiği araştırma, planlama, programlama, projelendirme, izleme, değerlendirme ve koordinasyon hizmetlerinin yerine getirilmesi suretiyle Doğu Anadolu Bölgesi'nin kalkınmasını hızlandırmaktır.

GAP projesinin amacı nedir?

Güneydoğu Anadolu Projesi'nin Amaçları Nelerdir? En başta sadece sulama ve enerji yatırımlarını amaçlayan proje ile sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmelerin sağlanması da hedeflenmektedir. Bu hedefler şunlardır: Ekonomik gelişimi artırarak GAP bölgesinin diğer bölgelerle gelir farklılıklarını azaltmak.

Zbk projesi ne demek?

Zonguldak Bartın Karabük Projesi; kömüre ve çeliğe dayalı sanayiye olan bağımlılığı azaltarak yeni iş sahaları oluşturmak için hazırlanan bir projedir. Projeyi kapsayan iller, taş kömürü ve yer altı kaynakları bakımından zengindir.

Zbk projesi ne zaman başladı?

ZONGULDAK-BARTIN-KARABÜK BÖLGESEL GELİŞME PROJESİ Devlet Planlama Teşkilatı tarafından 1995 yılında başlanan projenin fizibilite çalışması 1997 yılında tamamlanmıştır. Proje, Zonguldak, Bartın ve Karabük illerini kapsamaktadır. Bölgede hâkim olan ekonomik etkinlik demir-çelik sanayi ile kömür işletmesidir.

GAP Zbk nedir?

GAP ve ZBK projeleri kapsamında ülkemizin enerji kaynakları bakımından üretiminin ve istihdamının arttırılarak işleme konusunda yeni atılımların yapılması, tarım, sulama faaliyetleri bakımından geniş imkanların sağlanarak verimliliğin arttırılması ve ticaretin de geliştirilmesi sağlanmaktadır.