Maraş katliamı neden?

İçindekiler:

  1. Maraş katliamı neden?
  2. Kahramanmaraş Alevi mi?
  3. Malatya olayı nedir?
  4. Kahramanmaraş Afşin kürt mu?
  5. Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Kürt mü?
  6. Malatya katliamını kim yaptı?
  7. Alevi Sünni çatışması ne zaman başladı?

Maraş katliamı neden?

Siyasal nedenlerle körüklenen Alevi-Sünni ayrılığının Kahramanmaraş'ta gerginliği tırmandığı bir dönemde, 19 Aralık'ta kentteki Çiçek Sineması'na, o dönemin ender milliyetçi filmlerinden biri olan, Cüneyt Arkın'ın başrol oynadığı Güneş Ne Zaman Doğacak isimli filmin gösteriminde, saat 21:00'de patlayıcı madde atılması, ...

Kahramanmaraş Alevi mi?

Maraş Alevîleri genellikle Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde ve köylerinde çoktur. 82 köyü olan Pazarcık'ın 56 Alevi köyü ve 1 tane Alevî kasabası bulunmaktadır. Elbistan'da da 41 Alevî köyü vardır. Yine Kahramanmaraş'ın diğer ilçelerinde birçok Alevî köyleri vardır.

Malatya olayı nedir?

Malatya Katliamı veya Malatya Olayları, 'de Türkiye'nin Malatya ilinde meydana gelen Alevi karşıtı şiddet olayları ve cinayetler.

Kahramanmaraş Afşin kürt mu?

Afşin Kürtleri 80.447 nüfusu olan Afşin'de onlarca Kürt köyü vardır.İlçenin Kürtçe ismi Avşîn olarak yazılmaktadır.İlçenin %30'u Kürtlerden oluşmaktadır.

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Kürt mü?

Dulkadiroğlu Kürtleri 114.229 nüfusu ile Kahramanmaraş'ın en büyük 2.ilçesi olan Dulkadiroğlu ilçesinde çok sayıda Kürt yerleşimi vardır. İlçedeki Kürt nüfusu %10 civarındadır.

Malatya katliamını kim yaptı?

Olaylar Hamido olarak da bilinen Hamit Fendoğlu'nun evine gönderilen paketteki bombanın patlaması ve kendisi, gelini ve 2 torunun bu patlamada ölmesi üzerine başlamıştır.

Alevi Sünni çatışması ne zaman başladı?

Ortaca Olayları, Muğla'nın Ortaca ilçesinde 5-16 Haziran 1966 tarihleri arasında gerçekleşen Türkmen Alevilere yönelik tecavüz ve silahlı saldırı olayları.