Bitinya bölgesi neresi?

İçindekiler:

  1. Bitinya bölgesi neresi?
  2. Osmanlı Devletinin kurulduğu Bitinya bölgesi neresidir?
  3. Bursanın ismi nereden gelmiştir?
  4. Gaza etmek ne demek?

Bitinya bölgesi neresi?

Bitinya bölgesi olarak tarif edilen ve bilinen bölge coğrafi olarak bugün İznik eski adı ile Nikea şehri başkenti olan ve sınırları da Bursa, Sakarya, İstanbul ve İzmit Körfezi olan alandır. Bitinya bölgesinin başkenti bugünkü İznik kentidir. Bitinya bölgesinde bugünkü Kastamonu, Zonguldak ve Bolu' da yer almıştır.

Osmanlı Devletinin kurulduğu Bitinya bölgesi neresidir?

Bitinya Krallığı veya Bitinya MÖ 377 ve MÖ 64 yılları arasında Nikea (İznik) başkentli, İzmit Körfezi, İstanbul, Sakarya ve Bursa arasında kalan bölgede hüküm sürmüş, Trakya kökenli Bitinler tarafından kurulmuş devlet.

Bursanın ismi nereden gelmiştir?

Murad'ın ölümünden sonra ise şehir Hüdavendigar Vilayeti olarak anılmaya başlar. Diğer kayda değer görüş ise; Bursa'nın ismi hisar anlamındaki “Pura” ile kent anlamındaki “issa” sözcüklerinden geliyor. Bursa'ya ismini verdiği söylenen Bitinya kralı Prousias ise Proasalı yani Kale Kentli anlamına gelmektedir.

Gaza etmek ne demek?

Gaza, İslam dinini korumak veya yaymak amacıyla Müslüman olmayanlara karşı yapılan kutsal savaşa verilen isimdir. Katılanlara gazi denir. Bu savaşta ele geçirilen mallara ganimet denir.