Ölen Babaya ne yazılır?

İçindekiler:

  1. Ölen Babaya ne yazılır?
  2. Vefat eden anneye hangi dua okunur?
  3. Ölümden sonra hangi dualar okunur?
  4. Babam ölürse ne olur?
  5. Ölen biri için neler yapılabilir?

Ölen Babaya ne yazılır?

”Bana hakkını helal et baba. Ellerinden yüzünden doya doya öpmeyi çok ama çok isterdim.” ”Ben hep senin yanında mutluydum baba, bak yine senin kabrinin başında buluyorum huzuru, seninle konuştukça içim rahatlıyor.” ”Seni bir daha görememek acı verse de bana, elimi uzatıp tutamasan da her daim kalbimdesin canım babam.”

Vefat eden anneye hangi dua okunur?

* Allah'ım, beni, anamı, babamı ve bütün inananları bağışla. * Ya Rabbim, nasıl ki annem bana merhamet gösterip besleyip büyüttü, sen de o'na merhamet et. * Ya Rahman!

Ölümden sonra hangi dualar okunur?

Fatiha, İhlas, Yasin gibi sureler okunabilir. Okunan Yasin Suresi ölünün yükünü hafifletir.

Babam ölürse ne olur?

Miras paylaşımı kapsamında; miras bırakan kişinin alt soyu yani çocukları mirastan eşit pay alır. Eğer miras bırakan kişinin çocuğu kendisinden önce vefat etmiş ise burada ölen çocuğun miras payı, çocuklarına geçer. Yani, miras bırakan kişinin torunlarına geçer.

Ölen biri için neler yapılabilir?

Ölüyü layığı ile defnetmek geride kalan tüm Müslümanların vazifesidir. Ancak vefat eden kimselerin affedilmesi adına yapılabilecek hayır ve hasenatlar da bulunur. Bu bağlamda; ölü için dua edilebilir, sadaka verilebilir, sevabını bağışlamak adına kurban kesilebilir, oruç tutulabilir ve hacca gidilebilir.