Doğu Trakya hangi antlaşma?

İçindekiler:

  1. Doğu Trakya hangi antlaşma?
  2. Batı Trakya Türkleri nerede yaşıyor?
  3. Boğazlar ve Doğu Trakya hangi savaş?
  4. Doğu Trakya Mondros Ateşkes Antlaşması'ndan sonra hangi devlet tarafından işgal edilmiştir?
  5. Batı Trakya nasıl kaybedildi?

Doğu Trakya hangi antlaşma?

Anadolu'da kazanılan büyük zafer ve orduların Boğazları geçerek Trakya'yı kurtarmak için harekete geçmeleri kararı karşısında, Boğazlarda bulunan İtilaf Devletleri ateşkes anlayışı içinde olmuşlardır. 'de yürürlüğe giren Mudanya Ateşkes Antlaşması ile Doğu Trakya, Yunan kuvvetleri tarafından boşaltıldı.

Batı Trakya Türkleri nerede yaşıyor?

Batı Trakya Türkleri, günümüzde, Yunanistan sınırları içindeki Batı Trakya bölgesinde yaşayan ve Türkiye-Yunanistan Nüfus Mübadelesi çerçevesinin dışında tutulmuş Türk-Müslüman toplumu için ve bu toplum ile doğrudan bağları mevcut Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının memleketlerini ve/veya kökenlerini ifade etmek için ...

Boğazlar ve Doğu Trakya hangi savaş?

Mudanya Mütarekesi, 11 Ekim sabah saat 06.00'da Türkiye ile 3 İtilaf Devleti İngiltere, Fransa ve İtalya arasında imzalandı. Mütareke, imzalandıktan 3 gün sonra yürürlüğe girdi. Antlaşmayla Ankara Hükümeti istediğini elde ederek ve tek kurşun atmadan İstanbul, Boğazlar ve Doğu Trakya'yı işgalden kurtardı.

Doğu Trakya Mondros Ateşkes Antlaşması'ndan sonra hangi devlet tarafından işgal edilmiştir?

Yunan Başbakanı Venizelos, dış politika kurnazlığı olarak nitelenen manevraları ile İzmir ve Doğu Trakya'nın işgali yetkisini Paris Konferansı'nda alınca ilk olarak İzmir daha sonra da Doğu Trakya Yunanlılar tarafından işgal edildi.

Batı Trakya nasıl kaybedildi?

Balkan Savaşları sonunda Balkan ülkeleri arasında imzalanan 10 Ağustos 1913 Bükreş Antlaşmasıyla Batı Trakya Bulgaristan'a bırakılmıştır. Nüfusunun büyük bir çoğunluğu Türk ve Müslüman olan Batı Trakya'nın Bulgaristan'ın eline geçmesiyle birlikte bu bölgede ki Bulgar çeteleri büyük bir mezalim başlatmıştır.