Mus yapmak ne demek?

İçindekiler:

  1. Mus yapmak ne demek?
  2. Muş nasil bir sehir?
  3. Çikolatalı Mousse nerenin tatlısı?
  4. Muş'un başkenti nedir?
  5. Mousse ne demek Gastronomi?
  6. Çilekli Mousse nedir?

Mus yapmak ne demek?

Mousse yani mus tatlı ya da tuzlu olarak hazırlanabilen bir tarif. Ben daha önce tuzlusunu (yani etlisini) hiç tatmadım. Her iki türünde de ezilen ya da eritilen malzeme çırpılmış krema ya da mereng (çırpılmış yumurta akı) ile karıştırılıyor ve köpüksü bir doku kazandırıldıktan sonra servis ediliyor.

Muş nasil bir sehir?

Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan Muş kuzeyinde Erzurum, batısında Bingöl, güneyinde Diyarbakırve Bitlis, doğusunda Ağrı ile komşudur. Dağlık bir yöre olan Muş Güney Doğu Toros Dağları ile çevrilidir. Akdoğan, Şerafettin, Bingöl, Otluk ve Yakupağa ildeki önemli dağlardan birkaçıdır.

Çikolatalı Mousse nerenin tatlısı?

Bunun sebebi, tipik olarak krema, sos ve meyve temelli olan lezzetli Fransız tatlılarının yapımlarının genellikle oldukça meşakkatli olması. Tabii, sonuçta ortaya çıkan lezzetler onca uğraşa değiyor! Tüm dünyanın bayıldığı Fransız tatlılarından biri de çikolatalı mousse.

Muş'un başkenti nedir?

Başkent, Varto
Başkent
ÜlkeTürkiye
İlMuş
İlçeVarto
Coğrafi bölgeDoğu Anadolu Bölgesi
11 satır daha

Mousse ne demek Gastronomi?

Mousse (okunuşu mus) (Fransızca'da “köpük”), köpük kıvamında, tuzlu ya da tatlı yiyecek. İyice ezilerek püre haline getirilmiş ana malzemenin (balık, tavuk, sebze vb.) içine karlaşıncaya kadar çırpılmış yumurta akı ve krema ya da her ikisinin birden karıştırılmasıyla yapılır.

Çilekli Mousse nedir?

Hafif ve yumuşak bir tatlı olan çilekli mousse, krema kıvamındadır. Genellikle çikolata ve çilek ile birlikte hazırlanır.