Kazada kasko ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Kazada kasko ne işe yarar?
  2. Araç kasko su ne işe yarar?
  3. Full kasko neleri kapsıyor?
  4. Kasko hasarı nasıl karşılar?
  5. Kasko hasarı nedir?
  6. Arabam yandı sigorta karşılar mı?
  7. Kasko IMM ne demek?

Kazada kasko ne işe yarar?

En temel tanımı ile Kasko Sigortası; araçların başta kazalar olmak üzere çeşitli sebeplerden dolayı hasar görmesi sonucunda oluşacak zararları karşılayan sigorta türüdür. ... Zorunlu Trafik Sigortası kaza durumunda karşı aracı ve 3. kişileri, Kasko Sigortası ise sizin aracınızı teminat altına alır.

Araç kasko su ne işe yarar?

Araç kasko sigortasının amacı, sigorta ettirene ait motorlu aracın uğrayacağı zararları tazmin etmektir. Bu nedenler trafik sigortası karşı tarafı ve üçüncü kişileri korurken, kasko sigortası aracınızı ve bütçenizi güvence altına alır.

Full kasko neleri kapsıyor?

Tam Kasko Neleri Kapsıyor?
  • Yabani hayvanların vereceği hasarlar.
  • Bakımsızlık (susuzluk, donma, eskime ve paslanma) sonucu oluşan hasarlar.
  • Terör eylemleri sonucu oluşan zararlar.
  • Doğal afetler sonucu oluşan hasarlar.
  • Araç çekildiğinde araçta meydana gelen zararlar.
Daha fazla öğe...

Kasko hasarı nasıl karşılar?

Herhangi bir kazaya karışmanız durumunda sürücü olarak siz kusurlu olsanız dahi, kasko aracınızdaki zararı karşılar. Ancak kasko yalnızca sigortalı aracın hasarını karşılar. Karşı tarafta oluşan hasar ise trafik sigortası tarafından karşılanır.

Kasko hasarı nedir?

Kasko; sigorta sahibini ve aracını trafikte karşılaşabileceği her türlü riske karşı güvence altına alan bir sigorta türüdür. Söz konusu riskler; trafik kazaları sonucu oluşan hasarlar, aracın yanması, aracın çalınması veya çalınmaya teşebbüs edilmesi ve ferdi zararların oluşmasıdır.

Arabam yandı sigorta karşılar mı?

Çarpma, çarpılma ve çalınma ile beraber aracın yanması da kasko sigortasının ana teminatlarından biridir. Sigortalının ihmalinden ve aracın bakım eksikliğinden doğan durumlar harcindeki yanma olaylarında meydana gelen zarar, kasko sigortası tarafından karşılanmaktadır.

Kasko IMM ne demek?

İhtiyari sigorta, isteğe bağlı bir ek teminat olarak kategorize edilir. Zorunlu trafik sigortasının karşı araçta tamamını karşılamadığı maddi hasarın, kapsamı aşan tutarını tazmin eden İMM, zorunlu trafik sigortasının limitlerinin üzerindeki zararları da karşılar. ...