Dana but nedir?

İçindekiler:

  1. Dana but nedir?
  2. Dananın but kısmından ne yapılır?
  3. Tranç hayvanın neresi?
  4. Dana Sokum hayvanın neresidir?
  5. Hayvanın en lezzetli yeri neresi?
  6. En yumuşak et neresidir?
  7. NUAR mı Tranç mı?
  8. Dana Nuar mı Tranç mı?
  9. Dananın en yumuşak yeri neresidir?

Dana but nedir?

DANA BUT KARKAS Bonfile, kontrfile, tranç, sokum, yumurta, kontrnuar, nuar, incik ve pençetadan oluşan kemikli karkas bölümüdür.

Dananın but kısmından ne yapılır?

Kontrnuar: Dananın but bölgesinden elde edilir, nuarın alt kısmında yer alır. Daha kısa sürede pişmesi adına sosla pişirilecek olan biftek bu bölümden elde edilir.

Tranç hayvanın neresi?

Hayvanın kalça kemiğinin üst kısmından elde edilen kas yapısı yoğun yağ dokusu az olan bölümüdür. Yoğun kırmızı bir renge sahiptir.

Dana Sokum hayvanın neresidir?

Sokum: Dana sokum hayvanın but kısmından çıkar. But parçası 5 parçaya bölünür, bu 5 parça içerisinde en yumuşak ettir denebilir. Kontrfilenin devamıdır. Danada bel ile butun birleştiği kalça kısmıdır.

Hayvanın en lezzetli yeri neresi?

Kontrfile, Antrikot T-Bone ve Pirzola gibi kaliteli ve lezzetli etler de dananın sırt kısmından kuyruk sokumuna kadar olan bölgeden çıkmaktadır. Dananın alt kısımlarına geldiğimizde ise but kısmından çıkan kuyruk etini görebiliriz. Bu etten sıklıkla haşlama yapılmaktadır.

En yumuşak et neresidir?

Bonfile, kontrfile ve antrikot kısımları ise dana etinin en yumuşak kısımlarıdır ve ızgaraya en uygun etlerdir. Dana eti kasaplar tarafından dört şekilde hazırlanır; kıyma, kuşbaşı et, biftek ve rosto.

NUAR mı Tranç mı?

Tranç: Kuyruk sokumu ile nuar arasında kalan yumuşak bölümdür.

Dana Nuar mı Tranç mı?

Dana ve sığır gibi büyükbaş hayvanlardan elde edilen nuar; tıpkı tranç, kontrnuar, sokum ve yumurta gibi hayvanın but bölümünde yer almaktadır. Dananın diz ekleminin iç tarafından başlayarak kalça ekleminin dışına doğru uzayan nuar, kontrnuara göre daha ince ve uzun bir yapıya sahiptir.

Dananın en yumuşak yeri neresidir?

Bonfile, kontrfile ve antrikot kısımları ise dana etinin en yumuşak kısımlarıdır ve ızgaraya en uygun etlerdir.