Bordo bulamacı hangi sebzelerde kullanılır?

İçindekiler:

  1. Bordo bulamacı hangi sebzelerde kullanılır?
  2. Bordo bulamacı nerelerde kullanılır?
  3. Bordo bulamacı hangi bitkilere uygulanır?
  4. Ağaçlara kireç ne zaman sürülür?
  5. Bordo bulamacı yağmurdan etkilenir mi?
  6. Göztaşı hayvanlara zarar verir mi?
  7. Göz taşı nedir nerede kullanılır?
  8. Ağaçlara sürülen kireç ne işe yarar?
  9. Bordo bulamacı çiçekli ağaca atılır mı?
  10. Bakır Sülfat hayvanlara zarar verir mi?

Bordo bulamacı hangi sebzelerde kullanılır?

Eriklerde cep hastalığı, şeftalide yaprak kıvırcıklığı, cevizde antraknoz- yosunlaşmalar için bordo bulamacına başvuruluyor. Domateste mildiyö, bağlarda mildiyö ve ölü kol gibi hastalıkları önlüyor. Zeytinde görülen Armillaria kök çürüklüğü, Rosalinia kök çürüklüğü ve Verticilium hastalığına karşı kullanılabiliyor.

Bordo bulamacı nerelerde kullanılır?

Bordo bulamacı; yumuşak çekirdekli meyve ağaçlarında, karaleke ve ateş yanıklığı hastalığına, sert çekirdekli meyve ağaçlarında bakteriyel kanser ile yaprak delen ve dal yanıklığı hastalığına, eriklerde cep hastalığı, şeftalide yaprak kıvırcıklığı, cevizde antraknoz- yosunlaşmalar gibi birçok hastalığa karşı ...

Bordo bulamacı hangi bitkilere uygulanır?

Bakır sülfat (göztaşı), tarımda fungal (mantari) hastalıklara karşı fungisit olarak kullanılır. Üzüm, kavun vb. gibi meyveler üzerinde mantarlardan kaynaklanan hastalıklarla mücadelede kullanılır. Ayrıca, Bakır sülfat ile sönmüş kireç belirli oranlarda karıştırıldığında bordo bulamacı denilen karışım elde edilir.

Ağaçlara kireç ne zaman sürülür?

Bordo bulamacı veya göztaşı dediğimiz ilaçlar bakır sülfat etkin maddeli kireç ile karıştırılarak 1 ton suya ağaç türüne göre sonbaharda 20-30 kg ilkbaharda 10-15 kg karıştırılarak kullanılır.

Bordo bulamacı yağmurdan etkilenir mi?

İçerisinde bulamaç kalmamalıdır. Ayrıca ilaçlama yapılacağı zamanki hava koşulları çok önemlidir. Eğer yağmur beklentisi varsa ilaçlama yapılmamalıdır. Çünkü ilaçlamadan sonra yaklaşık 10 saat süre içerisinde yağmur yağacak olursa ilaç gerekli etkiyi yapamadan yıkanmış olur.

Göztaşı hayvanlara zarar verir mi?

Halk arasında göztaşı-göktaşı-göktaş-göğtaş olarak adlandırılan , yoğunluğu 1,02 g/cm³', formülü CuSO4 olan mavi renkli ,küçük kristal yapılı bir maddedir. Suda tamamen ve kolay çözünür.Bakırlı bileşikler, sudaki her tür canlı için zehirlidirler.

Göz taşı nedir nerede kullanılır?

Tarla, bağ ve bahçelerde özellikle meyve ağaçlarını zararlı böceklerden korumak için göztaşı kullanılır. Göztaşı, gıda endüstrisinde zararlı bakterilerin ayrıştırılmasına yardımcı olur. Bakır sülfat temizlik amacıyla da tercih edilebilir.

Ağaçlara sürülen kireç ne işe yarar?

- Bahar ayları başlamadan önce hava sıcaklığında gelgitlerin yogun olması nedeni ile güneşin sıcaklığını ağacın emip erken çiçek açmasını önlemek amacı ile kireçle gövdeyi badana edenler var. ... Ağaca gelen güneş ışınları beyaz renk nedeni ile geriye yansır ve böylece ağaçta çiçek açma süresi gecikir.

Bordo bulamacı çiçekli ağaca atılır mı?

Bu tabi olağan bir durum. Bitkilerin olağan seyrinde devam eden faaliyeti uygun hava sıcaklığıyla buluşunca da çiçek açma gibi bir sonucu ortaya çıkarıyor. ... Bunlardan bir tanesi de bordo bulamacı dediğimiz göz taşı ve kireç karışımı ile ağaçların yıkanması suretiyle çiçek açmayı geciktirmeye çalışıyor çiftçilerimiz.

Bakır Sülfat hayvanlara zarar verir mi?

Normalde gelişmekte olan koyunların rasyonlarında ise 4-6 ppm bakır bulunması gerekir. ... Ayrıca bakır sülfatın, kuzularda 25-50 mg/kg, koyunlarda 130 mg/kg, sığırlarda ise 200 mg/kg dozları akut zehirlenmelere neden olmaktadır.