Çamaşır makinesindeki küf lekesi nasıl çıkar?

İçindekiler:

  1. Çamaşır makinesindeki küf lekesi nasıl çıkar?
  2. Çamaşır makinesi motor lastiği nasıl takılır?
  3. Çamaşır makinesi içindeki küf kokusu nasıl giderilir?
  4. Çamaşır makinesi neden küf kokar?

Çamaşır makinesindeki küf lekesi nasıl çıkar?

Suyu derin bir kaba koyun ve sonra limon suyu ve hidrojen peroksit ekleyin. Malzemeler karıştırdıktan sonra, çamaşır makinesinin kauçuk astarlarına ve doğrudan tambura püskürtün. 10 ila 15 dakika boyunca etki etmeye bırakın ve sonra fazlalığı bir mikrofiber bezle alın.

Çamaşır makinesi motor lastiği nasıl takılır?

Kayışı takın. Kayışı önce motordaki kısma takarak daha sonra kasnak bölümüne oturtmanız gerekiyor. Motora bağladıktan sonra kasnak üzerinde kayışı yapabildiğiniz noktaya kadar gerdirmelisiniz. Kayışın kasnağa oturmayan bölümünü sağlıklı bir şekilde yerine takmak için kasnağı çevirerek kayışı yavaşça germelisiniz.

Çamaşır makinesi içindeki küf kokusu nasıl giderilir?

Bir kaba sıcak su ve sirke ekleyin. Temiz bir bezi bu suda ıslatıp, deterjan gözünü temizleyebilirsiniz. Makinenizin deterjan gözüne bir miktar tuz, karbonat ve sirke ekleyip yüksek sıcaklıkta ve boş olarak çalıştırın. Ardından kalıntıları temizlemek için tekrar sıcak olarak boş yıkayın.

Çamaşır makinesi neden küf kokar?

Deterjan kalıntıları, biriken kirler, küflenme ve nem sebebiyle çamaşır makinelerinde kötü koku oluşabilir. ... Çamaşır makinesinde deterjan kalıntıları ve kir genellikle lastik kısmına birikir. Bu durum makine içerisinde kötü kokulara neden olabilir. Bunun için makinenizin lastiğinin temiz olmasına dikkat edin.