Pupa yelken ne demek türkçe sözlük?

İçindekiler:

  1. Pupa yelken ne demek türkçe sözlük?
  2. Pupa yelken gitmek ne demek?
  3. Gemi pupa ne demek?
  4. Paye almak ne demek?
  5. Pupa nedir tıp?
  6. Parampet ne demek?
  7. Pupa kelebek ne demek?
  8. Ergin böcek ne demek?
  9. Parampet neresidir?

Pupa yelken ne demek türkçe sözlük?

DeyimDüzenle Dünyayı gezen ilk türk denizcisi Sadun Boro'nun seyatindeki anılarını anlattığı ünlü kitabı. (denizcilik) Yelkenleri rüzgarla şişirerek, tam yolla giden yelkenli gemi. Hiçbir yere bağımlı olmadan alabildiğine özgürce.

Pupa yelken gitmek ne demek?

Pupa Yelken İlerlemek (gitmek...) » Deyimler 1) yelkenler, arkadan esen rüzgârla şişmiş olarak, tam yolla.

Gemi pupa ne demek?

Pupa veya kıç, bir deniz taşıtının gövdesinin arka kısmı. Türkçeye 16. yüzyılda İtalyanca "puppa" sözcüğünden geçmiştir. Modern İtalyancada sözcük "poppa" şeklindedir. Pupanın tam zıt istikâmetinde olan (öndeki) bölüme ise pruva denir.

Paye almak ne demek?

Paye edinmek, kazanç elde etmek ve terfi edip rütbe atlamak manasına gelir.

Pupa nedir tıp?

(L.): Böceğin metamorfozu esnasında, larva dönemini izleyen şekli; bu şekil ile belirgin gelişme dönemi; pupa (Pupa, olgunlaşarak erişkin böcek haline dönüşür).

Parampet ne demek?

Parampet: Güverte kenarlarında yüklerin ve insanların denize düşmemesi ve dalgaların güverteye fazla gelmemesi için yapılan gemiyi tamamen saran dik levhalara denir.

Pupa kelebek ne demek?

Krizalit, bazı böceklerde tırtılın kendi çevresine ördüğü koza içindeki devinimsiz, kelebeğe ya da böceğe dönüşme evresindeki durumu. pupa olarak da bilinir. Birçok kelebek türünün tırtılı, gelişimini genellikle beş büyüme evresinden sonra tamamlar. ... Bu sırada krizalit içinde kelebek olgunlaşır.

Ergin böcek ne demek?

Ergin Dönem: Yumurtadan çıkan larva beslenme sonucu büyür ve ergin hale gelir. Ergin hale gelen böcekte büyüme ve gelişme görülmez. Ergin dönemi süresine böcek ömrü denir. Bu süre türlere göre oldukça değişiklik gösterir.

Parampet neresidir?

Parampet: Güverte kenarlarında yüklerin ve insanların denize düşmemesi ve dalgaların güverteye fazla gelmemesi için yapılan gemiyi tamamen saran dik levhalara denir.