Zeytin güvesi ilacı ne zaman atılır?

İçindekiler:

  1. Zeytin güvesi ilacı ne zaman atılır?
  2. Zeytin çiçeklere hangi ilaç iyi gelir?
  3. Poligor ilacı ne işe yarar?
  4. Zeytin sineği besi tuzağı nasıl yapılır?
  5. Zeytinde halkalı leke neden olur?
  6. Zeytin çiçekte ilaç atılır mı?
  7. Zeytin çiçekleri neden dökülür?
  8. Poligor sistemik mi?
  9. Dimethoate sistemik mi?
  10. DAP gübresinin şişelere konularak zeytin sineği nasıl yok edilir?
  11. Zeytin ağaçlarına neden şişe asılır?
  12. Halkalı Leke ilacı ne zaman atılır?
  13. Zeytin neden lekelenir?
  14. Zeytin çiçek ilacı ne zaman atilir?
  15. Zeytin ağacı sulanmalı mı?
  16. Zeytin neden meyve döker?

Zeytin güvesi ilacı ne zaman atılır?

İlaçlamanın 03-04-05 Mayıs tarihlerinde yapılması gerekmektedir. Bu ilaçlamayı yapan üreticilerimizin zeytin güvesi için çiçek açımında ilaç kullanmalarına gerek kalmayacaktır. Bu ilaçlamayı yapmayan üreticilerimiz %1 çiçek açımında zeytin güvesine karşı ruhsatlı diğer ilaçlar ile ilaçlama yapmalıdır.

Zeytin çiçeklere hangi ilaç iyi gelir?

Çiçek tutturucu olarak Bor, Çinko Ve Mangan içerikli bir yaprak gübresi; Güve, sap sokanı ve pamuklu bite karşı hesaplı ilaç ve Sıvı Kükürt kullanırsak yeterli ilaçlama yapmış oluruz.

Poligor ilacı ne işe yarar?

Temas ve mide zehiri etkili, kalıcılığı uzun, organik fosforlu sistemik bir insektisittir.

Zeytin sineği besi tuzağı nasıl yapılır?

Zeytin sineği besi tuzağı; DAP (Diamonyum Fostat-18-46-0) gübresinin, %'lik oranla (50 gr. gübre/1 litre su) suda eritilip pet şişelerin yarısına kadar doldurularak üst kısmında karşılıklı olarak açılan 5 mm çapında 2 delikle, ağzı kapalı olarak ağaçların güneyine 1,5-2 m. yüksekliğe asılmasıyla uygulanmaktadır.

Zeytinde halkalı leke neden olur?

Zeytinin ana hastalığı olan, halkalı leke veya kuşgözü lekesi olarak bilinen hastalığa, Spilocaea oleaginea (Castagne) S. Hughes isimli fungus neden olmaktadır. Bu hastalık, başta Güney Ege (Aydın, Muğla, İzmir, Manisa) olmak üzere, zeytin yetiştirilen Akdeniz ve Marmara Bölgesi'nin en yaygın ve yıkıcı hastalığıdır.

Zeytin çiçekte ilaç atılır mı?

Aynı dönemde zararlı olan Zeytin güvesi çiçek nesline karşı bir ilaçlama yapılmışsa, bu zararlıyı hedefleyen ayrı bir ilaçlamaya gerek yoktur. Zeytin güvesine karşı ilaçlama yapılmayan bahçelerde ise, ağaçların sadece yoğun zarar görmüş somakları ilaçlanmalıdır.

Zeytin çiçekleri neden dökülür?

Zeytin pamuklubitinin nimfleri, zeytin somaklarında, tomurcuk sapları ve sürgün uçlarında bitkinin öz suyunu emerek, ağaçların ve sürgünlerin zayıflamasına, çiçek ve çiçek tomurcuklarının dökülmesine neden olurlar Zeytin pamuklubiti, genelde ilkbahar aylarının yağışlı geçtiği nemli havalarda, budama yapılmamış ...

Poligor sistemik mi?

Özellikler: Temas ve mide zehiri etkili, kalıcılığı uzun, organik fosforlu sistemik bir insektisittir.

Dimethoate sistemik mi?

Genel Bilgiler. NUGOR 40 EC® Dimethoate etken maddeli etki süresi uzun ve sistemik etkili bir insektisittir. Kontakt ve mide zehiri etkilidir.

DAP gübresinin şişelere konularak zeytin sineği nasıl yok edilir?

DAP gübresi zor eridiği için zamanla dibe çöker. Bunun için 1-) Ilık suyla ve iyice karıştırılmalı, 2-) Şişeler asıldığı yerde arada bir sallanmalıdır. Şişedeki eriyikte buharlaşma yoluyla meydana gelen azalmayı sadece su ilave ederek, yeniden kullanılabilir hale getirilir.

Zeytin ağaçlarına neden şişe asılır?

“Sinek daha ağaçla temasa geçmeden asılan şişeler, içerisinde kullanılan gübre dolayısıyla sineği şişeye yöneltiyor ve içerisine topluyor. ... Organik tarımcıların da kullandığı bir gübre. Bu sayede zeytin ve zeytinyağının verimini de arttırmış oluyoruz.

Halkalı Leke ilacı ne zaman atılır?

Zeytin halkalı leke hastalığında ruhsatlı bitki koruma ürünleri genellikle koruyucu özellikte olup, yağmurdan önce uygulanması gerekmektedir. Eğer yağış öncesi ilaçlama kaçırılmış ise yağmurdan sonraki ilk 48 saat içerisinde ilaçlamanın yapılması konu uzmanlarımızca tavsiye edilmektedir.

Zeytin neden lekelenir?

Zeytinin ana hastalığı olan, halkalı leke veya kuşgözü lekesi olarak bilinen hastalığa, Spilocaea oleaginea (Castagne) S. Hughes isimli fungus neden olmaktadır. Bu hastalık, başta Güney Ege (Aydın, Muğla, İzmir, Manisa) olmak üzere, zeytin yetiştirilen Akdeniz ve Marmara Bölgesi'nin en yaygın ve yıkıcı hastalığıdır.

Zeytin çiçek ilacı ne zaman atilir?

İl Tarım Müdürü Hüseyin Yıldızer tarafından yapılan açıklama ile müdürlük teknik elemanlarının sahaya indiği belirtilerek, "Yapılan arazi taramalarına göre 4- 9 Mayıs tarihleri arasında ilaçlama yapılmalıdır.

Zeytin ağacı sulanmalı mı?

Verimli zeytin ağaçları, büyüme mevsimi süresinden kış yağışlarının başlangıcına kadar sulanır (sadece gerekli olduğunda), çünkü su eksikliği, yaprak gelişimini, meyve oluşumunu ve meyvenin gelişimini olumsuz yönde etkileyebilir.

Zeytin neden meyve döker?

Meyve dölü: Zeytin meyvelerinin karabiber Büyüklüğünü aldığı Dönemde Meyve dölü larvaları meyve sapı dibinden meyvenin içine girerek, meyve ile meyve sapının birleştiği kısmı tahrip eder ve meyvelerin dökülmesine neden olur. Bunlara "Karabiber dökümü" denir.