Müfrez tarla ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Müfrez tarla ne anlama gelir?
  2. Müfrez avlulu ev ne demek?
  3. Ifrazlı ne demek?
  4. Tarla ev yapılır mı?
  5. Müfrez yol ne demek?

Müfrez tarla ne anlama gelir?

Müfrez; kelime olarak bir bütünden ayrılmış anlamına gelir. Tapu kayıtlarında taşınmazın tipi ve büyüklüğüne dair bilgilere yer verilir. ... Bir başka deyişle müfrez tarla ya da müfrez parça, Tapu sicil Müdürlüğüne kayıtlı bir taşınmazın bölünmesi sonucu oluşmuş, bütünden ayrılmış parçaları ifade eder.

Müfrez avlulu ev ne demek?

Müfrez avlulu ev ne demek? Müfrez; kelime olarak bir bütünden ayrılmış anlamına gelir. Tapu kayıtlarında taşınmazın tipi ve büyüklüğüne dair bilgilere yer verilir. Ayrıca tapu üzerine arsa, arazi gibi bilgiler yazılarak taşınmazın cinsi de belirtilir.

Ifrazlı ne demek?

Tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir taşınmazın imar planlarına uygun olarak düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılarak tapu kütüğüne ayrı ayrı tescil edilmesi işlemine kısaca ifraz denir. Zaten ifrazın sözlük anlamı da ayırmak demektir.

Tarla ev yapılır mı?

Günümüzde tarlanın yalnızca %5'ine ev yapılmasına izin verilmektedir. ... - Ev yapmak için yapılacak bölgenin 250 metre kareyi aşmamış olması gerekiyor. - Tarla evinin yola 5 metreden daha fazla yaklaşmamış olması gerekir. - Yapılacak ev 50 metreyi geçmemeli ve kat olarak da 2 katı geçmemelidir.

Müfrez yol ne demek?

Müfrez parça ya da tapu tapu kütüğünde kayıtlı bir taşınmazın bölünmesi sonucu oluşan, bütününden ayrılmış parça anlamına geliyor. İfraz edilen her parselin kadastral yola cephesi olması gerekiyor. Cephesi yoksa ifraz edilemiyor ya da ifraz edilerek yol oluşturulamıyor.