Dinlendirici gözlük kullanmak sakıncalı mı?

İçindekiler:

  1. Dinlendirici gözlük kullanmak sakıncalı mı?
  2. Doktor Dinlendirici gözlük verir mi?
  3. Dinlendirici gözlük hep takılır mı?
  4. Göz doktoruna gitmeden Dinlendirici gözlük alınır mı?
  5. Yakın gözlüğü doktora gitmeden alınır mı?

Dinlendirici gözlük kullanmak sakıncalı mı?

Hayır. Gözlük bir kırılma kusuru olanlar için yardımcı bir araçtır. Bu açıdan sağlıklı olan, yani kırılma kusuru bulunmayanları dinlendiren bir gözlük yoktur.

Doktor Dinlendirici gözlük verir mi?

Bunlar dinlendirici gözlük diye satılmaz, doktor muayene bulgularına göre karar verir. Astenopik şikayetleri olmayan ve numarasız bulunan kimselere dinlendirici gözlük verilmez2.

Dinlendirici gözlük hep takılır mı?

Dinlendirici gözlüğü öneren doktorunuzun kullanım önerileri doğrultusunda gözlüğü düzenli olarak takmalısınız. Günün her anı dinlendirici gözlük takmaya gerek yoktur.

Göz doktoruna gitmeden Dinlendirici gözlük alınır mı?

Gözlük alırken dikkat edilecek önemli noktalardan birisi gözlük almadan önce göz hastalıkları doktor muayenesi olarak sorunun tam olarak belirlenmesi gereklidir. Yani muayene olmadan dinlendirici gözük almak istemek doğru değildir.

Yakın gözlüğü doktora gitmeden alınır mı?

Türkiye' de doktor reçetesi olmadan numaralı gözlük satışı yasaktır. Bu gözlüklerin de optisyenlik diploması olmayan ve ruhsatı bulunmayan mağazalar dışında yapılması ve satılması yasaktır. İşportadan alınan hazır numaralı gözlükler ya da başkasına ait gözlükleri kullanmak sakıncalı durumlara neden olabilir.