Nöral foramen ne demek?

İçindekiler:

  1. Nöral foramen ne demek?
  2. Nöral foramen darlığı ne demek?
  3. Intervertebral foramen nedir ne demek?
  4. Nöral kanal nedir?
  5. Foramen Intervertebrale den ne geçer?
  6. Nöral kök basısı ne demek?

Nöral foramen ne demek?

Spinal sinirlerin kanaldan çıkarken geçtikleri omurlar arasındaki kemik tünele “nöral foramen” adı verilir.

Nöral foramen darlığı ne demek?

Spinal (omurga) stenoz (darlık), spinal kanalın sagittal çapının, lateral reseslerin ve foramenlerin (sinir kökü kanalları) spinal kanalın bütününde veya bir veya iki vertebrasına belirli ölçülerde daralmasıdır. Doğumsal olabildiği gibi sonradan da oluşabilir.

Intervertebral foramen nedir ne demek?

Bir omurun omur kemeri sapı'nın alt çentiği ile altındaki omurun omur kemeri sapının üst çentiği arasında kalan içinden spinal sinir ve damarların geçtiği delik, omurlar arası delik.

Nöral kanal nedir?

Nöral tüp, omurgalıların da dahil olduğu kordalı embriyolarının gelişmekte olan beyin ve omuriliklerinin öncüsünü oluşturan merkezi sinir sistemi organıdır.

Foramen Intervertebrale den ne geçer?

Vertebralar üst üste geldiğinde, bu delikler canalis vertebralis'i oluşturur. Foramen intervertebrale; spinal sinirlerin geçtiği deliktir.

Nöral kök basısı ne demek?

hayatta çok sık duyduğumuz bir terim olan sinir basısı, boyun bölgesinden kola ve bel bölgesinden bacaklara giden sinirlerin geçtikleri yollarda herhangi bir sebeple baskıya uğramasıdır. Sinirler beyinden aldıkları emirleri kollara, bacaklara ve vücudun diğer kısımlarına taşırlar.