Cimcik makarna nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Cimcik makarna nasıl yapılır?
  2. Cimcik hamuru nasıl yapılır?
  3. Makarna nasıl yapılır yoğurtlu makarna?
  4. Sulu makarna nasıl yapılır?
  5. Cimcik çorbası nerenin?
  6. Makarnaya yoğurtlu sos nasıl yapılır?
  7. Makarna suyu süzülmeden nasıl yapılır?

Cimcik makarna nasıl yapılır?

Önce bir santim eninde uzun şeritler halinde, kesip tepsiye alın. Tencereye 1 litre su ve 1 çorba kaşığı tuz atıp, kaynatın ve hamur parçalarını ekleyip, 1-2 defa karıştırın. Yaklaşık 2-3 dakika pişirin ve süzün.

Cimcik hamuru nasıl yapılır?

Yumurta, tuz ve un sert olacak şekilde yoğurulur. Hamuru iki beze yapıp açıyoruz ve açtıktan sonra mantı yapar gibi kesip ortadan cimcikliyeceğiz. Bol suyla haşlayacağız. Sarımsaklı yoğurt yapıp üzerine dökeceğiz ve kızgın yağda, pul biberi ve salçayı kavurup ekleyeceğiz ;) Afiyet olsun .

Makarna nasıl yapılır yoğurtlu makarna?

Yoğurt bir kaseye alınır üzerine sarımsak ve tuz ilave edilerek çırpılır. Haşlanan makarna derin bir tabağa alınarak yoğurtlu sos ile karıştırılır. Tereyağı tavada eritilir üzerine nane ve pul biber eklenerek karıştırılır. Hazırlanan pul biberli sos makarnanın üzerine dökülerek servis edilir.

Sulu makarna nasıl yapılır?

Öncelikle tencereye sıvı yağ baharatlar ve doğranmış sarımsaklar ilave edilip 5 dakika kadar kısık ateşte kavrulur. Sonra salça eklenip 5 dakika daha kavrulur. Sonra istenilen makarna eklenip 5 dakika daha kavrulup suyu eklenerek kaynayana kadar yüksek ateşte daha sonra orta ateşte 15, 20 dakika pişirilir.

Cimcik çorbası nerenin?

Cimcik çorbası, Amasya'nın yöresel lezzetlerinden biridir. Bol lezzetli bir çorba olan cimcik çorbası, diğer çorbalara oranla meşakkatlidir.

Makarnaya yoğurtlu sos nasıl yapılır?

Salçalı Soslu Yoğurtlu Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yoğurdu genişçe bir kapta iyice çırpın, sarımsağı ezin ve karıştırın.
  2. Makarnayı tuzlu suda haşlayın, süzün, ama çok haşlamayın biraz diri kalsın.
  3. Yoğurda katıp iyice harmanlayın.
  4. Servis tabağına alın.
  5. Tavada erittiğiniz tereyağına salçayı katın kavrulsun.
Daha fazla öğe...•BE

Makarna suyu süzülmeden nasıl yapılır?

Nane, tuz ve salça eklenip karıştırılır. İkiye kırılmış makarna eklenip, üzerini bir parmak geçecek kadar su ilave edilir (5 veya 5,5 su bardağı kadar). Arada bir karıştırarak, makarna yumuşayana kadar pişirilir. Kapağı kapatılıp, 10 dakika dinlendirilip servis edilir.