Euro NCAP hangi ülkenin?

İçindekiler:

  1. Euro NCAP hangi ülkenin?
  2. Euro NCAP testleri nedir?
  3. Euro NCAP ne zaman kuruldu?
  4. NCAP puanı nedir?
  5. Euro NCAP zorunlu mu?
  6. Euro NCAP 5 yıldız ne demek?

Euro NCAP hangi ülkenin?

Leuven, Belçika merkezlidir.

Euro NCAP testleri nedir?

Euro NCAP testleri, farklı hızlarda farklı platformlarda geçekleşen çarpışmalar sonucu araçların uğradıkları hasarları ölçüyor. ... Farklı hızlar ve farklı hedeflerle gerçekleşen tam 6 çarpışma senaryosundan oluşan yetişkin yolcu testi gibi, çocuk ve yaya testleri de araçların güvenlik özelliklerini ölçmeye yöneliktir.

Euro NCAP ne zaman kuruldu?

Aralık 1996 Euro NCAP/Kuruluş tarihi

NCAP puanı nedir?

Otomobillerin güvenlik kapasitesini belirleyen Euro NCAP yani Avrupa Yeni Araba Değerlendirme Programı, her yıl 5 yıldızla tam puan alan ve hiç yıldız alamayan otomobilleri gündeme taşıyor. ... Euro NCAP testleri, farklı hızlarda farklı platformlarda geçekleşen çarpışmalar sonucu araçların uğradıkları hasarları ölçüyor.

Euro NCAP zorunlu mu?

Yıldız derecelendirmesi yasal zorunlulukların dışındadır ve tüm yeni araçların Euro NCAP testlerine girmesi zorunlu değildir. Sadece minimum yasal zorunluluklara uyan bir araba hiç yıldız alamaz.

Euro NCAP 5 yıldız ne demek?

Euro NCAP tüketicilere, ailelerine ve işletmelere araçları daha kolay karşılaştırabilmeleri ve ihtiyaçları açısından en güvenli tercihi belirleyebilmeleri için beş yıldız güvenlik derecelendirme sistemini oluşturmuştur.