Dolgu yapılan dişin altı çürür mü?

İçindekiler:

  1. Dolgu yapılan dişin altı çürür mü?
  2. Kanal tedavisi yapilan diş Çürürse ne olur?
  3. Dolgu gerekir mi?
  4. Diş dolgusu için hangi bölümden randevu alınır?
  5. Her çürüğe dolgu yapılır mi?
  6. Diş dolgusu için hangi bölüme gidilir?
  7. Dolgu hangi Dislere yapilir?

Dolgu yapılan dişin altı çürür mü?

Ağız bakımı yeterli değilse dolgu yapılan diş tekrar çürüyebilir. Bununla beraber her dolgunun bir ömrü vardır. Zamanla diş ile uyumu bozulan dolgular yeni çürüklere sebep vermeden değiştirilmelidir.

Kanal tedavisi yapilan diş Çürürse ne olur?

Eğer çürüme başladıysa ilk görüldüğü andan itibaren en yakın sağlık kuruluşuna gidilmelidir. Böylece çürük ilerleyerek diğer dişlere zarar vermez. Kolay temizlenen diş ağzın içinde tehlikesiz hale gelmektedir.

Dolgu gerekir mi?

Sidney Üniversitesi'nden Wendell Evans şöyle söylüyor: "Hastalara dolgu yapılması gereksiz, çünkü diş çürüğünün çoğu durumunda dolgu gerekli değil. ... Bu zaman miktarı, çürümenin tespit edilmesi ve çürük haline gelip bir dolgu gerektirmesinden önce tedavi edilmesi için gayet fazla."

Diş dolgusu için hangi bölümden randevu alınır?

Dolgu tedavisi ile hangi bölüm ilgilenir? Dolgu tedavisi yaptırmak isteyen hastalarımız restoratif diş tedavisi ana bilim dalına müracaat edebilirler.

Her çürüğe dolgu yapılır mi?

Oluşmuş olan çürüğe mutlaka dolgu yapılması gerekir. Yapılmaması durumunda, bu diş çürüğü, dişin derinlerine ineceğinden daha büyük sorunlar oluşturacaktır. Bu durumda diş hekimi dişi çekmek ve yerine protez yerleştirmek zorunda kalabilir.

Diş dolgusu için hangi bölüme gidilir?

Dolgu tedavisi yaptırmak isteyen hastalarımız restoratif diş tedavisi ana bilim dalına müracaat edebilirler.

Dolgu hangi Dislere yapilir?

Uzmanlara göre hemen hemen her çürüğe dolgu yapılmaktadır. Dişteki mevcut çürüğün büyüklüğüne göre diş dolgusunu yapılmaktadır. Eğer dişteki çürük diş köklerine kadar inmişse öncelik olarak kanal tedavisi uygulanır daha sonra dolgu tedavisi yapılır.