Sükna hakkı nasıl sona erer?

İçindekiler:

  1. Sükna hakkı nasıl sona erer?
  2. Oturma sükna hakki nedir?
  3. Hukukta sükna hakkı nedir?
  4. İntifa hakkı nedir ne zaman sona erer?
  5. Sükna hakkı ayni hak mıdır?

Sükna hakkı nasıl sona erer?

Sükna hakkı sadece konutlarda kullanılabilirken, kira hakkı ile tarla, bahçe gibi muhtelif tapulu taşınmazlar kiraya verilebiliyor. ... Taşınmazın tamamen yok olması, kamulaştırılması, mahkeme kararı, cebri icra, ölüm, kararlaştırılan sürenin dolması ve terkin gibi hallerde sona erer.

Oturma sükna hakki nedir?

Oturma hakkı (diğer adıyla sükna hakkı); “Belirli bir kişiye bir binada veya binanın bir bölümünde oturma hakkı veren, konut olarak ondan yararlanma hakkı tanıyan bir haktır.”

Hukukta sükna hakkı nedir?

Sükna hakkı; halk arasında "oturma hakkı" olarak da bilinen ve Türk Medeni Kanunu'nun 823. maddesinde açıklanmış bir haktır. Bu hakka sahip kişiler bir evin belirli bir bölümünde ya da tamamında ikamet etme hakkına sahiptir.

İntifa hakkı nedir ne zaman sona erer?

"İntifa hakkı, konusunun tamamen yok olması ve taşınmazlarda tescilin terkini ile sona erer. Sürenin dolması veya hak sahibinin vazgeçmesi ya da ölümü gibi diğer sona erme sebepleri, taşınmazlarda malike terkini isteme yetkisi verir." Bu madde TBMM Adalet Komisyonu tarafından değiştirilmiştir.

Sükna hakkı ayni hak mıdır?

incelenecektir. Sınırlı ayni haklar sahibine mülkiyet hakkı gibi tam ve geniş yetkiler değil, sınırlı yetkiler veren ayni haklardır. ondan yararlanma yetkilerini (TMK. m.794); oturma (sükna) hakkı ise, sadece bir binadan veya onun bir bölümünden konut olarak yararlanma yetkisini (TMK. m.823) verir.