Tendonun diğer adı nedir?

İçindekiler:

  1. Tendonun diğer adı nedir?
  2. Tendon nerelerde vardır?
  3. Tendon ve kas nedir?
  4. Tendon kas mıdır?
  5. Tendon lifi nedir?
  6. Tendon kısalığı nedir?

Tendonun diğer adı nedir?

Tendon ya da veter, kiriş, sinir, bir kasla kemiğe bağlanan fibröz bağ dokunun sert şeritleridir ve gerginliğe dayanabilecek sağlamlıktadır. Tendonlar ve kaslar birlikte çalışırlar.

Tendon nerelerde vardır?

Tendon, genellikle eklemlerin yakınında yer alan bağlardır. Hareketleri sağlayan ve kasların ürettiği gücü kemik ve eklemlere iletmeye yarayan tendonlar, yaşlanma ya da aşırı kullanma sonucunda yıpranmalar meydana gelir. Tendon yaralanmaları her yaştan insanda görülebilir.

Tendon ve kas nedir?

İnsan vücudunu oluşturan kas sistemini iskelete bağlayan bağlara tendon denir. Tendonlar, kas hareketini ve eklem hareketini sağlar.

Tendon kas mıdır?

İnsan vücudunu oluşturan kas sistemini iskelete bağlayan bağlara tendon denir. Tendonlar, kas hareketini ve eklem hareketini sağlar. İki tür tendon vardır.

Tendon lifi nedir?

Hareket etmemize olanak tanıyan tendon, kasların ürettiği gücü kemiklere ileten yapılar olarak tanımlanır. Tendonlar, kasları kemiğe bağlayan sert lifler olarak da nitelendirilebilir.

Tendon kısalığı nedir?

Aşil tendonu kısalığı (kısa aşil sendromu) çocuklarda seyrek olarak rastlanan bir durumdur. Aşil tendonunun kısa olduğu durumlarda çocuk yürüme esnasında topuk kısmını yere tam olarak basamaz ve ayağının ön kısmını basarak (parmak ucunda) yürür.