Sinüs alan teoremi nedir?

İçindekiler:

  1. Sinüs alan teoremi nedir?
  2. Yüksekliği nasıl buluruz?
  3. Cosec ne demek trigonometri?
  4. Sekant neye eşittir?
  5. Hangi açının sinüsü dir?

Sinüs alan teoremi nedir?

Alan formülü sinüs açı değerinin bu açıyı oluşturan kenar değerleri ile çarpılmasının ikiye bölünmesi ile bulunur. Alan (ABC) = Sinüs A açısı x b x c x 1/2 şeklin de bulunur. ... - Birbirini tümler olarak tamamlayan iki açıda sinx = cosy dir.

Yüksekliği nasıl buluruz?

Yüksekliği bulmak için tepe noktasından aşağıya doğru dik bir çizgi çekiyorsunuz. Bu çizgi "h" olarak adlandırılıyor. Yükseklik, ikizkenar üçgeni birbirine eş iki dik üçgene ayırıyor. Dik üçgende kısa kenar, ikizkenar üçgendeki tabanın yarısına eşittir.

Cosec ne demek trigonometri?

Kosekant, Trigonometrik bir fonksiyondur. Trigonometrik Sinüs fonksiyonunun tersi olarak da tanımlanabilir. cosec veya csc olarak ifade edilebilir. Sonuç olarak bir dik üçgende, hipotenüs'ün karşı dik kenara oranına kosekant denir.

Sekant neye eşittir?

Sekant, trigonometrik bir fonksiyondur. Trigonometrik kosinüs fonksiyonunun çarpmaya göre tersi olarak tanımlanır. sec veya sc olarak ifade edilebilir. Sonuç olarak bir dik üçgende, hipotenüs'ün komşu dik kenara oranına sekant denir.

Hangi açının sinüsü dir?

Şekildeki gibi bir üçgende A açısının karşısındaki kenarın uzunluğunun hipotenüs adı verilen kenarın uzunluğuna oranı ile elde edilen bir değerdir. Sinüs, kısaca Sin şeklinde ifade edilir. Bulunan bu değere A açısının sinüsü denir ve Sin(A) şeklinde gösterilir.