Orkide neden çiçek açmıyor?

İçindekiler:

  1. Orkide neden çiçek açmıyor?
  2. Orkide çiçeği neden solar?
  3. Orkidemin çiçekleri neden dökülüyor?
  4. Orkide çiçeğini dökerse ne yapmalıyız?

Orkide neden çiçek açmıyor?

Orkideniz soğukta kalırsa çiçek açmayacaktır, geceleri 10 derecenin altında sıcaklığa maruz kalmamalı gündüz ise 26 dereceyi geçmemesinde fayda vardır. Işık görmeyen orkideniz hiç bir zaman çiçek açmayacaktır! Orkide ışık görmeli dedi isek güneş ışığının direkt altına da bırakılmamalıdır.

Orkide çiçeği neden solar?

Orkide Çiçekleri Neden Solar? Yeterli miktarda sulama, nem veya ışık alamazlarsa çiçeklerini kaybedebilirler ve ölürler. Bu durumlarda, çiçekler büzülür ve ölür ve çiçek yaprakları düşebilir.

Orkidemin çiçekleri neden dökülüyor?

Eğer orkidenizi normal saksı çiçekleriniz gibi suluyorsanız; orkideniz zaman içerisinde çürüyebilir, yaprakları ve çiçekleri dökülebilir ve hatta orkideniz bir daha çiçek açmamak üzere ölebilir. ... Çok fazla yada az ışık altında orkidemiz doğru fotosentez yapamaz ve bunun sonucu olarak da orkide çiçekleri dökülebilir.

Orkide çiçeğini dökerse ne yapmalıyız?

Temiz sprey şişenizin içine 1 su bardağı suyu aktarın. üzerine 1 tatlı kaşığı tarçını ilave edin. Aspirini ise güzelce ezip toz haline getirdikten sonra bu karışıma ilave edin. Sprey şişenin ağzını kapatıp çalkalayarak tüm malzemelerin birbirine iyice karışmasını sağlayın.