Küsen çiçek nedir?

İçindekiler:

  1. Küsen çiçek nedir?
  2. Küsen çiçek çiçek açar mı?
  3. Cennet kuşu çiçeği nerede yetişir?
  4. Cennet kuşu çiçeği ne kadar büyür?
  5. Starliçe nerede bakılır?

Küsen çiçek nedir?

Küstüm çiçeği bir çalı bitkisidir. Dokununca yapraklarının kapanmasından ötürü halk arasında bu çiçeğe küstüm çiçeği denilmektedir. Küstüm çiçeğine dokunulduktan sonra yaprakları kapandığı için belirli bir süre yaprakları kapalı bir şekilde durur. - Brezilya kökenli bir tropikal bitkidir.

Küsen çiçek çiçek açar mı?

Küstüm çiçeği, mor-pembe renklere sahip çiçekler açar. Genel olarak mayıs ve haziran aylarında tohumlar patlamaya başlar ve ekimin ortasına kadar çiçekler açmaya devam eder.

Cennet kuşu çiçeği nerede yetişir?

Turna Gagası olarak da adlandırılan Starliçe, doğal ortamı seven Güney Afrika'da otlaklarda ve nehir yakılarında rahatlıkla yetiştirilen Cennet Kuşu çiçeğinin bakımı hakkında bilinmesi gereken bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.

Cennet kuşu çiçeği ne kadar büyür?

Gösterişli çiçeklenen bir bitkidir. Muza benzeyen görünümü ve sürgünlerinden verdiği, ortalama 35 - 45 cm boya ulaşan çiçekleri ile nefes kesen, ister iç mekanda ister dış mekanda yetiştireceğiniz, bakımı kolay bir bitkidir. Çiçekleri çok uzun süre kalıcı olduğundan tercih edilir.

Starliçe nerede bakılır?

Starliçe (Stralitzia Nicolai) bitkisi yüksek nemi ve bol güneşli yerleri sever. Doğrudan güneşli veya yarı gölge yerlerde konumlandırılabilir ancak öğle güneşinin yakıcı etkisinden uzak tutulmalıdır. Çiçeklenme dönemi çok iyi bakılırsa şubat sonunda başlar ve yaz sonuna kadar devam eder.