Anted ne demek?

İçindekiler:

  1. Anted ne demek?
  2. Projede antet nedir?
  3. Mimaride antet nedir?
  4. Cephe görünüşü nedir?
  5. Antetli kağıtta neler yazmalı?
  6. Kuşe kağıt ne demek?
  7. Cephe tasarımı nedir?
  8. Cephe ne demek mimari?
  9. Antetli A4 kağıt nedir?
  10. Kuşe kağıt kaliteli mi?
  11. Kuşe kağıt nedir ne işe yarar?

Anted ne demek?

Antet kelimesi Fransızca kökenli bir kelime olup, başlık anlamına gelmektedir. Antetli kağıt şirketlerin özel olarak hazırlattığı şirket logosunun ve çeşitli bilgilerin bulunduğu kağıtlardır. Genellikle antetli kağıtların sol ya da sağ üst kısmında logo ve firma ismi bulunur.

Projede antet nedir?

Projelerde antet; Kısaca o projenin kimliğidir diyebiliriz. Yani ne ile ilgili proje olduğunu, ölçeğini, kağıt ebadını, çizen, kontrol ve onay isim ve imzalarının yer aldığı bölümdür.

Mimaride antet nedir?

proje içeriği, tarih, çizen, kontrol eden, onaylayan kisi ve kuruluslar, proje numarası, revizyon numarası, notlar, hangi sistemde çizildiği, anahtar plan, ölçek, referans çizim numaraları, kordinat, pusula, lejant, gibi özelliklerin yazıldığı teknik çizimin bunudugu alana verilen isim. a1 ve a0 boyutundaki proje için ...

Cephe görünüşü nedir?

1.Bir binanın yüzlerinden her biri; özellikle ön yüz. 2. Görünüş. ... Mimari bir tarif olarak cephe, bir binanın dış tarafa bakan ön yüzünü ifade etmek amacıyla sarfedilen bir terimdir.

Antetli kağıtta neler yazmalı?

Antet, Fransızca 'kağıt veya zarf üzerine basılmış ad, adres, başlık' anlamına gelir. Antetli kağıtlar da aynen bu yapıdadır. Klasik bir antetli kağıtta, kağıdın üst kısmında firmanın amblemi ve adı bulunduğu gibi alt kısım da ise firmanın adresi ve diğer iletişim bilgileri yer alır.

Kuşe kağıt ne demek?

Kuşe, baskı işlerinde kullanılan kâğıt türü. Yüzey parlaklığı, pürüzsüzlük, ağırlık gibi belirli özellikler kazanması için polimer veya bileşik ile kaplanarak üretilmektedir. Günlük hayatta dergi, broşür, afiş gibi çalışmaların basımında kullanılmaktadır. Kaygan ve parlak bir yüzeyi vardır.

Cephe tasarımı nedir?

Mimarlıkta cephe, temelde bir yapının dışa bakan ön yüzünü ifade eden terimdir. Yapının yan yüzleri ya da arka yüzü için de kullanılabilir. ... Mimarlıkta ön cephe, bir binanın tasarımı açısından sıklıkla en önemli bölümdür çünkü binanın geri kalanının tarzını da belirler.

Cephe ne demek mimari?

Mimari bir tanım olarak cephe, bir binanın dış tarafa bakan ön yüzünü ifade etmek için kullanılan bir terimdir. Ön yüzün dışında arka ve yan yüzler için de cephe terimi kullanılır. Tasarım ilkeleri ve binanın geri kalanındaki mimari tarzın belirlemesi bakımından, binaların ön cepheleri daha fazla önem taşır.

Antetli A4 kağıt nedir?

Antetli kağıt; bir şirketin tüm dış yazışmalarında kullandığı, şirketin logosu yanı sıra iletişim bilgilerinin de yer aldığı resmi bir evraktır. Standart bir antetli kağıt A4 boyutundadır ve bunlara uygun zarfları da bulunur.

Kuşe kağıt kaliteli mi?

Günümüzde baskı kağıtları ile çalışma yapacak olan kişiler için akla ilk gelen kağıt türü de kuşe kağıtlardır. Mat, parlak ve yarı mat olarak çeşitlendirilen bu kağıtlar en kaliteli baskı kağıtlarıdır. ... Kuşe kağıtlar genellikle çok renkli işlerde kullanılır.

Kuşe kağıt nedir ne işe yarar?

Reklam ve reklamcılık sektörünün vazgeçilmezi olan kuşe kağıtlar, dergi, kitap ve broşür baskılarında kullanılan bir kağıt çeşididir. ... Kuşe kağıtlar mat, yarı mat ve parlak olarak sınıflandırılabilir.