Zeyil etmek ne demek?

İçindekiler:

  1. Zeyil etmek ne demek?
  2. Poliçe iptali nasıl olur?
  3. Sigorta poliçesi iptal edilir mi?
  4. Anadolu sigorta poliçe iptali nasıl yapılır?
  5. İhale zeyilname hangi durumlarda düzenlenir?
  6. Daine nedir?

Zeyil etmek ne demek?

Zeyilname nedir sorusu, poliçe değişikliklerinde düzenlenmesi gereken belge olarak açıklanabilir. Zeyilnameyi ayrıntılı olarak tanımlarsak ise; poliçe ve tecditler üzerinde herhangi bir değişiklik, ilave, iptal gibi durumlar olduğunda düzenlenen belgelere zeyilname denir, yapılan işleme de zeyil denir.

Poliçe iptali nasıl olur?

İptal talebi için poliçe satın alınan sigorta firmasına bir ön yazıyla birlikte, araç satış belgesi ve sigorta poliçesinin faks veya e-mail yoluyla gönderilmesi gerekir. Talebi ve evrakları teslim alan sigorta şirketi, iptal işlemi için süreci başlatır.

Sigorta poliçesi iptal edilir mi?

Trafik Sigortası İptal Edilir mi? Zorunlu trafik sigortası, gerekli durumlarda iptal edilebilir. Bunun için mevcut sigorta poliçesini başlattığınız sigorta şirketine başvuru yapabilir ve iptal isteğinizi bildirebilirsiniz.

Anadolu sigorta poliçe iptali nasıl yapılır?

0 744 numaralı hattımızdan Kontak Merkezimizle irtibata geçmeniz halinde poliçeniz iptal edilecek, iadesi yapılacak ve yerine yeni poliçe düzenlenebilinecektir.

İhale zeyilname hangi durumlarda düzenlenir?

Tebliğ hükmüne göre; 4734 sayılı Kanunun 55 inci maddesi uyarınca şikayet üzerine yapılan incelemede tekliflerin hazırlanmasını veya işin gerçekleştirilmesini etkileyebilecek maddi veya teknik hataların veya eksikliklerin bulunması ve idarece ihale dokümanında düzeltme yapılmasına karar verilmesi halinde, ihale ...

Daine nedir?

sorusuna daha detaylı bir tanımlama yaparsak; Dain, alacaklı mürtehin ise rehin demektir. Rehin alacaklı anlamına gelen Daini mürtehin, bir alacağa teminat sağlamak amacıyla, bir mal üzerine kurulan ve herkese karşı ileri sürülebilen mutlak bir haktır.